TERKINI >

Perang Korea Sudah Semakin Hampir?

Perang Korea Semakin Hampir?
Korea Utara bersedia dengan dua
peluru berpandu di Semenanjung Korea
Di Malaysia nak hampir perang PRU13 tak lama lagi, tapi di Semenanjung Korea sekarang macam nak betul-betul berperang sekarang. Korea Utara dah standby dengan peluru berpandunya yang bila-bila masa sahaja boleh dilancarkan.

SEOUL - Korea Utara memindahkan dua pelancar peluru berpandu jarak dekat ke pantai timur bagi persiapan melancarkan ujian nuklear sebagai provokasi terbaru terhadap Korea Selatan dan sekutu kuatnya Amerika Syarikat.

Dipetik AP, agensi berita Korea Selatan melaporkan, Seoul telah menjangkakan beberapa jenis pelancaran peluru berpandu milik Pyongyang ketika ketegangan memuncak di Semenanjung Korea.

Laporan itu memetik, menurut sumber tentera sebagai berkata, imej satelit menunjukkan Korea Utara turut mengalihkan sasaran peluru berpandu jarak dekat, Scud ke wilayah Hamgyeong Selatan.


“Kami dapat melihat persiapan terbaru Korea Utara. Kami juga meningkatkan persiapan rapi termasuk melakukan latihan ketenteraan bersama tentera Australia dengan menggunakan pesawat tempur yang dilengkapi dengan senjata anti-peluru berpandu,” katanya.

Situasi di Korea Utara kembali tegang selepas Pyongyang enggan memenuhi prasyarat ditetapkan Korea Selatan, AS, China dan Jepun sebelum rundingan damai berlangsung.

Dibawah ini dipamerkan foto-foto kekuatan peluru berpandu Korea Utara.


Tiada Hakcipta. Boleh Salin - Letakkan Sumber Pautan | waazin.blogspot.com | Sejak Nov - 2012
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami →

Dengan hanya modal yang kecil, saya dpt menjana income sampingan untuk mengurangkan beban hidup, ditambah pula dengan ekonomi yang tidak menentu ini. Daftar secara PERCUMA, MUDAH dan PANTAS...[KLIK UNTUK DAFTAR DAN INFO LENGKAP]
Tag : global
FIDA JAMU SUSUK DARA
Terima kasih kerana memberikan komen yang sopan dan berhemah. Pihak admin tidak bertanggungjawab di atas sebarang komen pengunjung blog ini. Setiap komen adalah pendapat dan pandangan peribadi individu yang memberikan komen. Untuk mendapatkan maklum balas dari admin, sila gunakan komen blogger.
KOMEN FACEBOOK:
KOMEN BLOGGER:
0 Komentar untuk "Perang Korea Sudah Semakin Hampir?"
Back To Top