Terkini Berita Kehilangan Pesawat MH370 | Peta Laman | Komen | Exchange Link | Backlink | Jawatan Kosong Contact Us | Disclaimer | Privacy Policy
Terkini ►

Perang Korea Sudah Semakin Hampir?

Perang Korea Semakin Hampir?
Korea Utara bersedia dengan dua
peluru berpandu di Semenanjung Korea
Di Malaysia nak hampir perang PRU13 tak lama lagi, tapi di Semenanjung Korea sekarang macam nak betul-betul berperang sekarang. Korea Utara dah standby dengan peluru berpandunya yang bila-bila masa sahaja boleh dilancarkan.

SEOUL - Korea Utara memindahkan dua pelancar peluru berpandu jarak dekat ke pantai timur bagi persiapan melancarkan ujian nuklear sebagai provokasi terbaru terhadap Korea Selatan dan sekutu kuatnya Amerika Syarikat.

Dipetik AP, agensi berita Korea Selatan melaporkan, Seoul telah menjangkakan beberapa jenis pelancaran peluru berpandu milik Pyongyang ketika ketegangan memuncak di Semenanjung Korea.

Laporan itu memetik, menurut sumber tentera sebagai berkata, imej satelit menunjukkan Korea Utara turut mengalihkan sasaran peluru berpandu jarak dekat, Scud ke wilayah Hamgyeong Selatan.


“Kami dapat melihat persiapan terbaru Korea Utara. Kami juga meningkatkan persiapan rapi termasuk melakukan latihan ketenteraan bersama tentera Australia dengan menggunakan pesawat tempur yang dilengkapi dengan senjata anti-peluru berpandu,” katanya.

Situasi di Korea Utara kembali tegang selepas Pyongyang enggan memenuhi prasyarat ditetapkan Korea Selatan, AS, China dan Jepun sebelum rundingan damai berlangsung.

Dibawah ini dipamerkan foto-foto kekuatan peluru berpandu Korea Utara.


Tiada Hakcipta. Boleh Salin - Letakkan Sumber Pautan | waazin.blogspot.com | Sejak Nov - 2012
L'AROME SERUM AJAIB: 230314
ezybuzz hosting
Written by: Admin on Monday, April 22, 2013
Perhatian: Pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap komentar blog yang diutarakan melalui laman sosial facebook. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian admin. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Belum ada komentar untuk "Perang Korea Sudah Semakin Hampir?"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
JENAYAH SANA SINI
ISU SEMASA

EDISI PELIK

KONSPIRASI DUNIA

NUR HIDAYAH

Jam Tangan Lelaki, Wanita dan Kanak-Kanak Berkualiti Pelbagai Jenama di LazadaLaptop Pelbagai Jenama di LazadaTelefon Pintar, Tablet dan Gadjet Pelbagai Pilihan di LazadaKamera Digital Pelbagai Pilihan di LazadaPeralatan Dapur Pelbagai Pilihan di LazadaTV dan Peralatan Elektronik Pelbagai Pilihan di Lazada
BERITA & INFORMASI

BERITA GLOBAL

RAGAM MANUSIA

KESESATAN SYIAH

DUNIA ARTIS

FaceookGoogle+TwitterLinkeDinEmail