Header Ads

 • Terkini

  Perang Korea Sudah Semakin Hampir?

  Perang Korea Semakin Hampir?
  Korea Utara bersedia dengan dua
  peluru berpandu di Semenanjung Korea
  Di Malaysia nak hampir perang PRU13 tak lama lagi, tapi di Semenanjung Korea sekarang macam nak betul-betul berperang sekarang. Korea Utara dah standby dengan peluru berpandunya yang bila-bila masa sahaja boleh dilancarkan.

  SEOUL - Korea Utara memindahkan dua pelancar peluru berpandu jarak dekat ke pantai timur bagi persiapan melancarkan ujian nuklear sebagai provokasi terbaru terhadap Korea Selatan dan sekutu kuatnya Amerika Syarikat.

  Dipetik AP, agensi berita Korea Selatan melaporkan, Seoul telah menjangkakan beberapa jenis pelancaran peluru berpandu milik Pyongyang ketika ketegangan memuncak di Semenanjung Korea.

  Laporan itu memetik, menurut sumber tentera sebagai berkata, imej satelit menunjukkan Korea Utara turut mengalihkan sasaran peluru berpandu jarak dekat, Scud ke wilayah Hamgyeong Selatan.


  “Kami dapat melihat persiapan terbaru Korea Utara. Kami juga meningkatkan persiapan rapi termasuk melakukan latihan ketenteraan bersama tentera Australia dengan menggunakan pesawat tempur yang dilengkapi dengan senjata anti-peluru berpandu,” katanya.

  Situasi di Korea Utara kembali tegang selepas Pyongyang enggan memenuhi prasyarat ditetapkan Korea Selatan, AS, China dan Jepun sebelum rundingan damai berlangsung.

  Dibawah ini dipamerkan foto-foto kekuatan peluru berpandu Korea Utara.


  Tiada Hakcipta. Boleh Salin - Letakkan Sumber Pautan | waazin.blogspot.com | Sejak Nov - 2012

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad