Header Ads

  • Terkini

    Tutorial Pasang Widget Post Terbaru Dengan Animasi

    Ini adalah tutorial memasang widget Post Terbaru Dengan Animasi untuk platform blogger. Widget ini cantik dan boleh menarik perhatian pengunjung untuk kerap melawat blog anda.


    Tutorial Pasang Widget Post Terbaru Dengan Animasi

    Widget ini akan memaparkan sliding post terkini kebawah dengan ikon imej, tajuk post dan komen di sidebar blog anda seperti animasi pada gambar di atas.

    Sila Lihat LIVE DEMO di bawah ini:



    Jika anda ingin mencuba, berikut adalah cara-cara untuk menggunakan widget ini.

    1. Dari Blogger Dashboard ----- Design ---- Add a Gadget ---- HTML/Javascript

    2. Salin html code berikut dan paste di ruangan HTML/Javascript



    PENTING: SETTING YANG PERLU DIUBAH:
    • Gantikan http://URL-BLOG-ANDA.com/ dengan url blog anda. (mesti diubah)
    • numposts=10 bilangan post terbaru yang ingin dipaparkan
    3. Save dan lihat hasilnya.

    PERHATIAN: Didapati tidak semua template blog 'menerima' dengan widget ini. Kemungkin sebahagian besar boleh menggunakan widget ini. Oleh itu anda boleh mencuba dahulu samada boleh guna atau tidak untuk blog anda. Harap blog anda boleh menggunakan widget ini. Selamat mencuba.:)

    11 comments:

    1. tak jadi pun ...............

      ReplyDelete
    2. Replies
      1. mmg banyak template yang tak support widget ni..

        Delete
    3. Dah cuba guna widget nie .. terima kasih tuan blogger .. dan rasa macam nak tukar pakai yang baru tue pulak .. hihu

      ReplyDelete
    4. Mabeles tuan...saya dah Pasang..terus Jatuh Cinta !!!..best best...Thank U bro

      ReplyDelete
    5. Sebelum tu , saya delete blog archive...sbb baca artikel tuan ada blog yg tak menjadi..

      ReplyDelete

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad