Header Ads

  • Terkini

    Bagaimana Cara Menyekat Pengikut Blog Dalam Blogger?

    Bagaimana Cara Menyekat Pengikut Blog Dalam Blogger? How to block follower on blogger - Biasanya sebagai blogger, kita suka bila ada seseorang menjadi pengikut blog.


    Bagaimana Cara Menyekat Pengikut Blog Dalam Blogger?

    Tetapi apabila ada situasi di mana pengikut blog menggunakan gambar profile lucah atau apa-apa yang kurang kita senangi, adakah anda suka ia terpapar dalam blog?.

    Tentunya tidak bukan. Jadi, jika keadaan demikian terjadi, bagaimana untuk menyekat atau membuang profile pengikut blog seperti ini?. Ikuti langkah berikut:
    • Login ke blogger Dashboard
    • Klik pada pautan perkataan Follower (rujuk gambar di bawah)

    • Ianya akan menunjukkan senarai pengikut blog anda.
    • Kemudian klik pada gambar profile pengikut yang anda ingin sekat (block) - seperti gambar di bawah ini.

    • Kemudian Klik pada pautan Block this user. Profile pengikut tersebut akan disekat (blocked) dari mengikuti blog anda.

    • Jika anda tidak mahu sekat, tetapi ingin tambah sebagai kawan, klik pada pautan Add as friend.

    9 comments:

    1. blogging to unblock. Macam macam kerenah blogger ni

      ReplyDelete
      Replies
      1. Fairul.. baca artikel sampai habis.. sbb apa nk block.. hehe,,

        Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete
      Replies
      1. Sbb nick name tak sesuai kot.. Monyet Rimau.. huhu

        Delete
    3. tak pernah lagi block orang..

      ReplyDelete
    4. klo dah letak pic bogel mmg block la
      http://long-cham.blogspot.com/2013/05/legasi-timur-tengah-nasi-arab-terbaik.html

      ReplyDelete
    5. bagi saya nak sekat pengikut blog xder masalah cuma nak sekat pengikut google seperti contoh yang admin punya iaitu 'Sahabat di Google' camner ye sbb salah sorang tu adalah laman lucah, grrrrrrrrrrrrrrr..

      ReplyDelete
      Replies
      1. cara nak block / unfriend google+, klik pada profile, disebelah gambar profile bulat yang ada kat banner, terdapat anak panah kecil didebelah nama profile, klik pada anak panah tu.. kemudian pilih block / mute.

        Delete
    6. Wah sangat bermanfaat sekali buat saya pribadi, saya yakin artikel ini juga bermanfaat banyak terhadap pembaca lainnya seperti yang saya alami.
      Terimakasih bos atas infonya, sukses selalu ..!

      ReplyDelete

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad