Terkini Berita Kehilangan Pesawat MH370 | Peta Laman | Komen | Exchange Link | Backlink | Jawatan Kosong Contact Us | Disclaimer | Privacy Policy
Terkini ►

Kadar Tol Akan Naik Mulai Januari 2014?

Kadar Tol Akan Naik Mulai Januari 2014?

Ini berita lama, tetapi tidak disiarkan oleh media arus perdana. Bagaimanapun terserah kepada pembaca untuk menentukan kesahsihannya.

Kuala Lumpur, 11 Julai: Pentadbiran Datuk Seri Najib Razak dijangka menaikkan kadar tol di seluruh negara bermula 2014, merujuk jawapan Kementerian Kerja Raya kepada ahli parlimen Petaling Jaya Selatan, Hee Loy Sian.


Hee (gambar atas) dalam soalannya di Dewan Rakyat 9 Julai lalu meminta Kementerian menyatakan langkah pengurangan atau pemansuhan tol di seluruh negara dalam tempoh lima tahun.

Namun, berdasarkan jawapan menteri, kerajaan hanya berjanji bahawa tiada kenaikan tol di lebuh raya kendalian kendalian PLUS Expressway Berhad bagi tempoh 2011 hingga 2015.

Manakala di lebuh raya kendalian MTD Capital Berhad bagi tempoh 2011 hingga 2013.


Sementara itu, penurunan kadar tol Kenderaan Kelas 1 di Lebuh Raya Shah Alam (KESAS) seperti diumum kerajaan 15 Januari lalu hanya sah bagi tempoh 2013 hingga 2015.


“(Ini bermakna) rakyat khususnya pengguna jalan raya tetap akan mengalami kenaikan kadar tol selepas 2014 dan 2015,” katanya lagi.

Justeru katanya, kandungan manifesto BN pilihan raya umum ke-13 kononnya untuk mengurangkan bilangan konsesi tol dalam tempoh lima tahun hanya ‘omong kosong’.

“Ulasan panjang lebar Kementerian Kerja Raya langsung tidak menyentuh pelan pengurangan atau pemansuhan tol seluruh negara,” katanya. ~ sumber: Pejuang Keadilan | Blog KMUBN

Wa Allahu'alam..
L'AROME SERUM AJAIB: 230314
ezybuzz hosting
Written by: Admin on Saturday, November 30, 2013
Perhatian: Pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap komentar blog yang diutarakan melalui laman sosial facebook. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian admin. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

1 Komentar untuk "Kadar Tol Akan Naik Mulai Januari 2014?"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
JENAYAH SANA SINI
ISU SEMASA

EDISI PELIK

KONSPIRASI DUNIA

NUR HIDAYAH

Jam Tangan Lelaki, Wanita dan Kanak-Kanak Berkualiti Pelbagai Jenama di LazadaLaptop Pelbagai Jenama di LazadaTelefon Pintar, Tablet dan Gadjet Pelbagai Pilihan di LazadaKamera Digital Pelbagai Pilihan di LazadaPeralatan Dapur Pelbagai Pilihan di LazadaTV dan Peralatan Elektronik Pelbagai Pilihan di Lazada
BERITA & INFORMASI

BERITA GLOBAL

RAGAM MANUSIA

KESESATAN SYIAH

DUNIA ARTIS

FaceookGoogle+TwitterLinkeDinEmail