TERKINI >

Kadar Tol Akan Naik Mulai Januari 2014?

Kadar Tol Akan Naik Mulai Januari 2014?

Ini berita lama, tetapi tidak disiarkan oleh media arus perdana. Bagaimanapun terserah kepada pembaca untuk menentukan kesahsihannya.

Kuala Lumpur, 11 Julai: Pentadbiran Datuk Seri Najib Razak dijangka menaikkan kadar tol di seluruh negara bermula 2014, merujuk jawapan Kementerian Kerja Raya kepada ahli parlimen Petaling Jaya Selatan, Hee Loy Sian.


Hee (gambar atas) dalam soalannya di Dewan Rakyat 9 Julai lalu meminta Kementerian menyatakan langkah pengurangan atau pemansuhan tol di seluruh negara dalam tempoh lima tahun.

Namun, berdasarkan jawapan menteri, kerajaan hanya berjanji bahawa tiada kenaikan tol di lebuh raya kendalian kendalian PLUS Expressway Berhad bagi tempoh 2011 hingga 2015.

Manakala di lebuh raya kendalian MTD Capital Berhad bagi tempoh 2011 hingga 2013.


Sementara itu, penurunan kadar tol Kenderaan Kelas 1 di Lebuh Raya Shah Alam (KESAS) seperti diumum kerajaan 15 Januari lalu hanya sah bagi tempoh 2013 hingga 2015.


“(Ini bermakna) rakyat khususnya pengguna jalan raya tetap akan mengalami kenaikan kadar tol selepas 2014 dan 2015,” katanya lagi.

Justeru katanya, kandungan manifesto BN pilihan raya umum ke-13 kononnya untuk mengurangkan bilangan konsesi tol dalam tempoh lima tahun hanya ‘omong kosong’.

“Ulasan panjang lebar Kementerian Kerja Raya langsung tidak menyentuh pelan pengurangan atau pemansuhan tol seluruh negara,” katanya. ~ sumber: Pejuang Keadilan | Blog KMUBN

Wa Allahu'alam..
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami →

Dengan hanya modal yang kecil, saya dpt menjana income sampingan untuk mengurangkan beban hidup, ditambah pula dengan ekonomi yang tidak menentu ini. Daftar secara PERCUMA, MUDAH dan PANTAS...[KLIK UNTUK DAFTAR DAN INFO LENGKAP]
FIDA JAMU SUSUK DARA
Terima kasih kerana memberikan komen yang sopan dan berhemah. Pihak admin tidak bertanggungjawab di atas sebarang komen pengunjung blog ini. Setiap komen adalah pendapat dan pandangan peribadi individu yang memberikan komen. Untuk mendapatkan maklum balas dari admin, sila gunakan komen blogger.
KOMEN FACEBOOK:
KOMEN BLOGGER:
1 Komentar untuk "Kadar Tol Akan Naik Mulai Januari 2014?"
Back To Top