Header Ads

 • Terkini

  Kisah pengantin lelaki 71 tahun pengsan bila tengok wajah bakal isteri

  Seorang lelaki 71 tahun pengsan ketika diakad nikah malam kelmarin,  mengaku beliau sangat teruja sebaik terpandang wajah bakal isteri.  “Bagaimanapun, Alhamdulillah majlis itu selesai selepas saya berjaya melafazkan akad nikah kali ketiga,” kata penghuni Rumah Seri Kenangan (RSK) Taman Kemumin, di Kelantan, Idris Laboh, 71, yang bertemu jodoh dengan Rohani Lee Abdullah, 53, juga penghuni RSK .


  Idris atau lebih dikenali sebagai Pak Yeh selamat diijabkabulkan dengan Rohani pada jam 5.30 petang kelmarin dan bersanding semalam serta diraikan 117 penghuni dan kakitangan RSK.

  Lebih menarik, Rohani bertemu jodoh kali kedua di RSK selepas berkahwin dengan suaminya yang juga penghuni RSK pada 1994.

  Bagaimanapun, pada 2004, suami pertama Rohani meninggal dunia sebelum bertemu jodoh dengan Idris.

  Idris yang berasal dari Kampung Pangkal Canggung, Machang, berkata, dia terpikat dengan Rohani selepas ditempatkan di rumah perlindungan itu pada November tahun lalu.


  Idris berkata, “Saya terkejut hingga pitam dan pengsan sebaik melihat wajah bakal isteri yang cantik selepas disolek pada majlis akad nikah semalam (kelmarin) .”

  Skroll ke bawah, mengapa pengantin lelaki pengsan.. :-)

  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼
  ▼▼▼

  Alhamdulillah !.. Inilah wajah pengantin perempuan yang menyebabkan pengantin lelaki pengsan !...

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad