Header Ads

 • Terkini

  Seram !!.. Gambar hantu Nenek Kebayan tiba-tiba muncul ketika Selfie?

  Selfie atau mengambil gambar sendiri kini menjadi kegemaran semua orang tanpa mengira usia, di seluruh dunia. Tapi siapa sangka, trend ini turut diikut oleh ‘makhluk lain‘. Tak percaya?


  Gambar Hantu Nenek Kebayan Muncul Ketika Selfie?
  Seram !!.. Gambar Hantu Nenek Kebayan Muncul Ketika Selfie?
  Beberapa bulan lalu sepupu kepada kawan saya membeli sebuah telefon bimbit baru. Satu hari selepas balik kerja dia meletakkan telefon tersebut di atas meja lalu mula menonton televisyen.


  Anaknya datang lalu meminta untuk bermain dengan telefon bimbit tersebut. Dia membenarkan dengan syarat jangan menelefon sesiapa atau membuka mesej.

  Sekitar 11.20 malam dia mula berasa mengantuk lalu ke bilik anaknya untuk memeriksa, dan anaknya tiada di situ.

  Rupa-rupanya si anak tertidur dalam biliknya dengan telefon masih di tangan. Dia mula memeriksa jika ada perubahan dilakukan anaknya pada telefon bimbit.


  Didapati, hanya perubahan kecil dilakukan seperti menukar gambar latar. Seterusnya dia membuka bahagian ‘Pictures’ dan mula memadam gambar-gambar selfie yang diambil. Hinggalah apabila tiba di gambar terakhir, dia tersentak…  Gambar itu menunjukkan anaknya sedang tidur di atas katil tetapi diambil oleh ‘orang lain’. Separuh daripada wajah pengambil dapat dilihat dan menyerupai wajah perempuan tua.

  p/s: 
  macam-macam ragam dunia..


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad