Header Ads

 • Terkini

  Rani Akhirnya Mengaku Anak Sulung Sendiri Yang Menghamilkannya

  KHABAR yang mengejutkankan terdengar dari sebuah desa di Polewali Mandar, Sulawesi Barat. Seorang ibu dengan lapan anak kini tengah hamil tujuh bulan. Dikhabarkan, ayah dari bayi di dalam kandungannya itu adalah anak sulungnya sendiri.


  Rani Akhirnya Mengaku Anak Sulung Sendiri Yang Menghamilkannya
  Rani Akhirnya Mengaku Anak Sulung Sendiri Yang Menghamilkannya
  Suami kepada isteri ini yang merantau ke Malaysia sudah lima tahun tak memberi nafkah zahir dan batin bagi isteri dan lapan anaknya. Diduga, keadaan itu yang menjadi penyebab timbulnya perilaku seks menyimpang dari adat dan agama ini.

  Rani (40) membantah kecurigaan para jirannya. Namun, perut Rani yang terus bertambah buncit membuatnya tak boleh menyembunyikan aib keluarga. Rani semula beralasan dirinya diperkosa seorang pemuda desa. Kerana telah membuat aib terhadap diri dan keluarganya, Rani mengaku membunuh lelaki itu dan menanamnya di tengah sawah. Namun, alasan Rani tak meredakan kecurigaan warga dan para jiranya


  Takut diseret ke balai polis kerana alasan membunuh seseorang, ibu lapan anak ini kembali membuat alasan baru. Rani mengaku dirinya telah dihamili seorang lelaki yang berasal Kabupaten Endrekang, Sulawesi Selatan. Saat itu Rani pun mengaku diperkosa saat bekerja sebagai buruh di Enrekang.

  Warga dan pihak berkuasa pemerintah desa setempat pun mendesak Rani menunjukkan lelaki yang telah menghamili dirinya bertanggung jawab atas janin dalam kandugannya. Beberapa minggu kemudian Rani datang bersama seorang lelaki yang dikatakan sebagai ayah dari anak di dalam kandungannya.

  Ini ditunjukkan dengan surat nikah dari KUA Enrekang lengkap dengan foto keduanya. Kecurigaan warga pun redah ketika itu.

  Setelah reda lebih dari lima bulan, warga dan jirannya Rani kembali menaruh curiga. Ini bermula dari pengakuan salah seorang anaknya yang masih berumur empat tahun. Anaknya bercerita kepada jiran tetangga jika ibunya dan Emang, abang sulungnya, sudah lama tidur sebilik.

  Cerita ini kembali menjadi gossip para tetangga dan warga sekampungnya. Sejumlah warga pun mendesak ketua dusun dan desa setempat untuk mengetahui cerita sebenar khabar tak sedap itu.

  Setelah lama didesak, Rani akhinrya mengakui janin berumur tujuh bulan dalam kandungannya adalah perbuatan Emang, anak sulungnya.

  Pengakuan itu tak hanya membuat gegar para tetangga. Ketua desa setempat pun seolah disambar petir mendengar pengakuan Rani.

  Cerita ini dikatakan oleh ketua desa dusun setempat, Sulaeman, Rabu (28/4/2011), yang mengaku sempat panik lantaran membayangkan risiko perbuatan ibu dan anak ini kelak setelah cerita pengakuan ini tersebar luas.

  “Saya dan ketua desa lainnya pun bingung mencari penyelesainya. Ini bukan persoalan anak muda menghamili kekasihya, tapi ini anak menghamili sang ibu,” ujar Sulaeman.

  Pengakuan mengejutkan juga diakui Emang, anak sulung yang selama ini bekerja sebagai buruh bangunan yang menampung kehidupan keluarganya.  Saat ketua desa sedang bermusyawarah mencari penyelesaian untuk pasangan tak rasmi ini, tiba-tiba Rani dan Emang menghilang dari rumah dan kampung halamannya. Rani menghilang Jumaat petang lalu, sedangkan Emang meninggalkan rumah dan adik-adiknya sejak Sabtu pagi.

  Tujuh anak Rani yang rata-rata masih kecil kini tinggal di sejumlah sanak keluarganya yang bersedia menampungnya.

  Kepala desa menduga Rani dan Emang panik dan cemas lantaran takut jadi sasaran amuk warga dan jiran tetangga yang merasa kelakuan keduanya telah mencemari kampung halaman mereka.

  Meski demikian, pengakuan Rani ini belum tentu benar. Sekalipun anak sulungnya telah mengaku, bukan tidak mungkin penyangkalan itu dilakukan Rani sama seperti dua kes sebelumnya. - kompas.com (gambar sekadar hiasan)  1 comment:

  1. Hai..Biz ni kita pggl snipernetworker..biz ni hanye memerlukan modal rm10 je sekali seumur hdup..syarikat dr taun 2010 lg dn mempunyai ssm..selepas daftar kita hanya cri 10org je ahli dibawah kita selepas 2 kita dh blh duduk relaks dah...ahli kita pun msti daftar rm10 jugak bila nk join bwah kita..jika ahli kita gerak cntik dlm masa 4mggu je kita dh blh jana income sebanyak rm10k..didlm biz ni jugak sy bersama ahli2 lain yg dh lama akn sama2 bntu hgga awak capai 10k itu..tiada istilah kaya kn org atas didlm biz ni sperti MLM..contoh=apabila sy sudah mencapai level yg disasarkn dlm biz ni dn msh ad org yg mahu join dibawah sy automatik org bru itu akn trrus berada di bwah awak dn komisyen awak akn dpt dn sy pun akn mendapat komisyen jugak walaupun sy yg menaja org itu...so tiada istilah kayakn org atas di dlm biz ini
   **first anda join pastu knalkn biz ni pada 10org sahaja lpastu anda dh blh rehat dah..
   **biar kawan anda pun buat perkara yg sama seperti anda...
   **contoh***
   1-kita ajak 10org join bwh kita =10org =RM20
   2-10org bwh kita td ajk pulak 10org bwh dia setiap sorg =100org =Rm100
   3-100org td buat bnda yg sama =1000org =RM2000
   4-1000org td buat bnda yg sama =10,000org =RM10,000
   5-10,000org buat bnda yg sama =100,000org =RM100,000
   so hnye bermodalkn rm10 dn cri 10org je kita dpt jana pendapatn shgga RM100,000 dlm mse 5mggu atau 5bln..berbaloi x???keje pun senang n modal pun kecik..org nk join pun xbnyk fikir dgn modal keahlian serendah RM10 je.. Jika berminat whatsapp saya 0133001369 atau layari www.snipernetwork.com/haziqxtreme untuk maklumat lanjut

   ReplyDelete

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad