Header Ads

 • Terkini

  Erin Malek kongsi kisah hamilkan bayi kembar tapi lahirkan seorang sahaja

  Pelakon Erin Malek yang sebelum ini mengandung anak kembar selamat melahirkan seorang sahaja bayi sulungnya pada Khamis.Berita berkenaan didedahkan sendiri oleh Erin atau nama sebenarnya Nur Arina Abdul Malek, 21, menerusi laman Instagram miliknya pada petang Jumaat.


  Erin Malek kongsi kisah mengandung anak kembar tapi lahirkan seorang
  Bayi itu diberi nama Mohamed Faliq Mohamed Farriz yang dilahirkan pada kira-kira pukul 9.27 pagi.

  Baca: Lima Gambar Majlis Pertunangan Erin Malek Dengan Farriz Fauzy

  Bagaimanapun, Erin memberitahu kembar kepada Faliq meninggal dunia ketika kandungannya mencecah usia 16 minggu namun dibenarkan oleh pihak doktor untuk janin itu bersama kembarnya sehingga usia kandungan sembilan bulan.


  “Assalamualaikum. 1 Oktober 2015, Khamis, 9.27 pagi. Alhamdulillah ia adalah hari paling indah buat saya dan Farriz. Kami ingin memperkenalkan anak kami, Mohamed Faliq Mohamed Farriz.

  “Bagaimanapun mungkin ramai tidak mengetahui adik kembar kepada Faliq meninggal dunia ketika kandungan saya berusia 16 minggu,” katanya menerusi status terbaharu pada Jumaat.

  Jelas Erin lagi, seorang anaknya itu disahkan meninggal dunia akibat lebihan cecair di dalam perut sehinnga menyebabkan badan membengkak.

  Erin Malik bersama suami ketika mengandungkan anak kembar
  Pun begitu kata Erin, dia tidak perlu mengugurkan janin berkenaan dan boleh meneruskan kandungannya seperti biasa sehingga 9 bulan.

  “Perasaan saya berbaur-baur apabila melihat wajah Faliq kerana dia mengingatkan saya kepada kembarnya. Saya dan suami sedih dengan kejadian itu namun kami percaya Allah mempunyai perancangan lebih baik untuk kami sekeluarga.

  “Dikesempatan ini juga kami ingin mengucapkan terima kasih kepada keluarga, rakan-rakan dan semua yang memberi sokongan dan doa. Terima kasih,” katanya.

  Erin dan Farriz berkahwin pada 10 Oktober tahun lalu. Baca berita dan lihat foto-foto persandingan mereka di sini.


  1 comment:

  1. asalam tahnia pada pasangan bahagia ii dah ada genarasi baru lura biasa tu..

   ReplyDelete

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad