Header Ads

 • Terkini

  Operasi Cari Guru Besar Hilang masih diteruskan dengan bantuan PGA

  KUALA KUBU BHARU – Operasi mencari dan menyelamat guru besar Sekolah Kebangsaan Taman Keramat Satu, Jashiah Rabu, 53, yang hilang sejak tujuh hari lepas di Taman Seri Seruling di sini diteruskan dengan bantuan Pasukan Gerakan Am (PGA) Sungai Perak Bidor, Perak.


  Operasi Cari Guru Besar Hilang Masih Diteruskan Dengan Bantuan PGA
  Anggota Rela berusaha mencari dan menyelamat Guru Besar Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Keramat Satu, Jashiah Rabu, yang dilaporkan pernah beberapa kali meminta makanan daripada penduduk kampung orang asli Buluh Telur. - Foto BERNAMA
  Ketua Polis Daerah Hulu Selangor Supt R. Supramaniam berkata kira-kira 15 anggota PGA terlibat membantu dalam operasi memasuki hari keempat hari ini, yang tertumpu di Kampung Orang Asli Buluh Telur di sini.

  Baca: Guru Besar Hilang Di Hutan Berhampiran Perkampungan Orang Asli


  “Operasi yang berkeluasan tiga kilometer radius hari ini akan diteruskan dengan bantuan PGA Sungai Perak yang mempunyai kepakaran dalam hutan,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

  Seramai 69 orang terdiri daripada Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia, Renjer Hutan, Pegawai Pendidikan Daerah, dan penduduk kampung terlibat dalam operasi mencari dan menyelamat yang bermula 9 pagi ini, katanya.

  Jashiah Rabu
  Jashiah Rabu
  Supramaniam berkata pencarian hari ini turut melibatkan Unit Anjing Pengesan (K9) PDRM selain mencari di pondok-pondok kosong berhampiran kebun getah.

  Beliau berkata operasi mencari dan menyelamat akan diteruskan sehingga pukul 7 malam mengikut keadaan cuaca.

  Jashiah kali terakhir dilihat jirannya keluar dari rumahnya pada petang Jumaat dan apabila suaminya Ruzilan Omar, 57, pulang didapati pintu rumah mereka terbuka dan Jashiah tiada di rumah.

  Difahamkan, Jashiah menghala ke kawasan hutan simpan Bukit Kutu selepas keluar daripada rumahnya di Taman Seri Seruling dengan berjalan kaki dan menumpang kereta orang lain sejauh kira-kira 10 kilometer. – BERNAMA


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad