Header Ads

 • Terkini

  Polis Buka Tiga Kertas Siasatan Terhadap Tun Mahathir - Zahid Hamidi

  Kuala Lumpur: Polis telah membuka tiga kertas siasatan berhubung aduan terhadap bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.


  Polis Buka Tiga Kertas Siasatan Terhadap Tun Mahathir
  Polis Buka Tiga Kertas Siasatan Terhadap Tun Mahathir
  Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata daripada tiga kertas siasatan tersebut, dua daripadanya melibatkan siasatan yang sedang dijalankan manakala satu lagi kertas siasatan sudah dirujuk kepada Jabatan Peguam Negara untuk arahan selanjutnya.


  "Pihak polis telah membuka dua kertas siasatan terhadap aduan yang dibuat terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad iaitu berkaitan Klang Report 33074/14 dan disiasat di bawah Seksyen 500 Kanun Keseksaan kerana mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah.

  "Kertas siasatan akan dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya untuk ulasan dan arahan lanjut setelah siasatan selesai dijalankan," katanya dalam jawapan bertulis di Dewan Rakyat pada Khamis.

  Beliau berkata demikian bagi menjawab soalan Tan Kok Wai (DAP-Cheras) yang meminta Timbalan Perdana Menteri menyatakan hasil siasatan dan tindakan yang diambil ke atas Dr Mahathir.

  Menurut Ahmad Zahid, satu lagi kertas siasatan berkaitan Jinjang Report dan ia telah dirujuk kepada Jabatan Peguam Negara pada 9 Okt lepas untuk arahan selanjutnya.

  "Pihak polis juga menjalankan siasatan berkait Jinjang Report 18448/2015 dan siasatan di bawah Seksyen 500 Kanun Keseksaan," katanya. -Mstar


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad