Header Ads

 • Terkini

  Wanita bakal dipenjara 12 bulan kerana rakam Video suami curang

  Gara-gara merakam video aksi suami yang didakwa curang dan menyebarkannya di laman sosial, seorang wanita berhadapan dengan hukuman penjara atau denda di Riyadh, Arab Saudi.


  Wanita bakal dipenjara 12 bulan kerana rakam Video suami curang
  Wanita bakal dipenjara 12 bulan kerana rakam Video suami curang
  Lapor Emirates247, video yang tersebar di laman sosial negara itu menunjukkan lelaki terbabit sedang bercakap dengan salah seorang pembantu rumahnya sebelum memeluk dan mencium wanita itu di dapur.

  Bagaimanapun, pembantu rumah terbabit cuba mengelakkan diri dari diperlakukan sedemikian.

  Berang dengan tindakan si suami, isterinya memuat naik rakaman video tersebut di laman sosial dengan kapsyen, "Hukuman minima untuk suami seperti ini ialah berlaku curang padanya,".


  Malangnya, tindakan si isteri itu memakan diri dan bakal dikenakan tindakan undang-undang atas tuduhan menyalahgunakan teknologi dan memfitnah suaminya.

  Menurut peguam Majid Qaroob, tindakan wanita itu boleh dipenjarakan setahun.

  "Wanita itu berdepan dengan hukuman penjara setahun atau denda sebanyak SR500,000 (RM56,991) kerana memfitnah suaminya mengikut undang-undang jenayah siber. Undang-undang ini memastikan hukuman tegas terhadap mereka yang menyalahgunakan telefon bimbit dengan kamera atau peralatan lain untuk merakam gambar individu lain dan memfitnah mereka," katanya.

  Daily
  Bagaimanapun di laman sosial, netizen sepakat menyuarakan sokongan padu terhadap wanita itu. - Dailymail.co.uk


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad