Header Ads

 • Terkini

  Warga Thailand tersangkut pada pagar sempadan dengan kesan tembak

  KANGAR: Seorang warga Thailand didapati tersangkut pada pagar kawasan sempadan Malaysia-Thailand dengan kesan tembakan pagi Selasa lepas.


  Warga Thailand
  Kakitangan di Hospital Sultanah Bahiyah Hospital mengusung lelaki warga Thailand yang cedera terkena tembakan dan tersangkut pada pagar kawasan sempadan Malaysia-Thailand, pagi Selasa lepas.

  Ketua Polis Perlis, SAC Shafie Ismail berkata lelaki terbabit kemudiannya ditahan Pasukan Gerak Am (PGA).

  Beliau berkata warga asing berkenaan dilihat bersama sekumpulan tujuh atau lapan orang yang berpatah balik ke kawasan Thailand melalui pagar sempadan yang dipotong, apabila mereka terserempak dengan anggota PGA di Pos 24 kira-kira pukul 5 pagi.


  “Pada masa yang sama, empat das tembakan dilepaskan dari arah Thailand.Namun kita tidak pasti tembakan itu ditujukan kepada siapa. Anggota PGA tidak membalas tembakan tersebut dan tiada anggota kita yang terkena tembakan,” katanya pada sidang media di sini, Selasa.

  Shafie berkata apabila keadaan menjadi tenang dan pemeriksaan dilakukan, didapati seorang lelaki tersangkut pada dawai pagar sempadan dengan kecederaan akibat tembakan di punggungnya.

  Beliau berkata mangsa dibawa ke Hospital Jitra dan kemudian ke Hospital Sultanah Bahiyah di Alor Setar untuk menjalani pembedahan.


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad