Header Ads

 • Terkini

  Jin Nyi Roro Kidul disembelih kerana enggan keluar dari tubuh wanita ini

  WANITA ini dikatakan telah diganggu selama 4 tahun oleh Jin 'Nyi Roro Kidul'. Dikatakan juga jin ini menjanjikan 'kekayaan' dan 'kemewahan' kepada wanita ini jika mengikut segala kemahuannya.


  Jin Nyi Roro Kidul disembelih kerana enggan keluar dari tubuh wanita ini
  Jin Nyi Roro Kidul disembelih kerana enggan keluar dari tubuh wanita ini
  Berdasarkan dari dialog di antara perawat dengan jin, makhluk Allah ini tak mahu keluar dari tubuh pesakit dengan syarat wanita ini bercerai terlebih dahulu dengan suaminya.


  Saksikan bagaimana kaedah perubatan RUQYAH yang menggunakan ayat-ayat suci Al-Quran untuk merawat wanita ini.

  Nyi Roro Kidul
  Gambaran Nyi Roro Kidul
  Sedikit tentang KisahLagenda Nyi Roro Kidul. Cerita tentang Nyi Roro Kidul ini sangat terkenal. Bukan hanya di kalangan penduduk Yogyakarta dan Surakarta, bahkan di seluruh Pulau Jawa, Indonesia.

  Baik di Jawa Tengah, Jawa Barat bahkan di Jawa Timur, kisah Nyi Roro Kidul memang termashyur suatu ketika dulu. Di daerah Yogyakarta kisah Nyi Roro Kidul selalu dikaitkan dengan kisah para Raja Mataram.

  Di Jawa Timur khususnya di Malang Selatan tepatnya di Pantai Ngliyep, Nyi Roro Kidul dipanggil dengan sebutan Kanjeng Ratu Kidul.

  Di Pantai Ngliyep juga diadakan upacara Labuhan yaitu persembahan para pemuja Nyi Roro Kidul yang menyakini bahwa kekayaan yang mereka dapatkan adalah atas bantuan Nyi Roro Kidul dan anak buahnya. (Cerita lengkap di SINI)

  Berbalik kepada ceriata tentang rawatan wanita ini, saksikan juga bagaimana 'pertarungan' diantara perawat dengan jin 'Nyi Roro Kidul' yang degil, enggan keluar dari tubuh pesakit.  Setelah wanita ini pulih, beliau menceritakan apa yang berlaku di alam JIN ketika rawatan dilakukan.

  Baca juga: Kisah benar: Pertarungan sengit dengan Jin penghuni Petrosains

  Semoga kita sentiasa dilindungi Allah dari gangguan jin, syaitan dan iblis. Aminn.

  Sumber: KOMUNITAS CINTA RUQYAH


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad