Header Ads

 • Terkini

  Nora Danish akui kesilapan mohon maaf fesyen umpama rahib gereja

  Pelakon Nora Danish mengakui telah melaklukan kesilapan apabila tampil dengan fesyen penyerupai pakaian rahib gereja pada pelancaran tudung jenamanya Owl by Nora Danish pada minggu lalu.


  Nora Danish akui kesilapan mohon maaf fesyen umpama rahib gereja
  Nora Danish akui kesilapan mohon maaf fesyen umpama rahib gereja
  Nora atau nama sebenarnya Nora Danish Mohd Hanif, 34, berkata, perkara tersebut hanya disedari selepas dia menerima kritikan daripada pengikut di Instagram yang menyifatkan pemakaiannya seperti itu tidak sesuai digayakan.


  “Secara jujurnya saya seorang yang berfikiran positif dan tidak sedar tentang gaya saya itu menyerupai rahib seperti yang diperkatakan di laman sosial.

  “Namun, saya akui ia adalah kesilapan saya sendiri yang kurang peka, saya yang minta baju dan tudung seperti hoodie tapi bila saya gayakan di pentas, tidak sangka ia kebelakang dan terlibat seperti itu (rahib),” ujarnya kepada mStar Online, pada Khamis.
  Nora ditemui pada pelancaran program Ceria All Stars, di Talent Lounge, di sini, Rabu.

  Kata Nora, dia akan lebih berhati-hati dalam mengayakan sesuatu fesyen agar tidak menyentuh sensitiviti masyarakat pada masa hadapan.

  Nora Danish fesyen rahib gereja

  “Ia silap saya dan Insya-Allah selepas ini saya akan lebih berhati-hati dalam mengayakan sesuatu fesyen terutamanya apabila bertudung,” ujarnya.


  Tambah Nora, dia juga terkilan pengikut Instagramnya menghentam tindakan dia memeggang burung hantu kononnya mahu mempromosi sesebuah fahaman.

  Katanya, burung hantu yang dibawa ketika di pentas peragaan itu hanya sebagai simbolik nama jenama itu iaitu Owl by Nora Danish.

  Nora Danish fesyen rahib gereja
  Nora Danish dengan fesyen mirip rahib gereja

  “Burung hantu pun mereka persoalkan dan tuduh saya promosi lambang sebuah fahaman. Walhal ia hanya simbolik sahaja dan tidak pula saya terfikir sampai begitu jauh.

  “Saya sedih dan terkilan juga kerana tudung itu baru sahaja dilancarkan, tetapi menerima kecaman daripada orang ramai,” ujarnya.

  Admin:
  Hehe.. Sebenarnya Nora Danish ni jahil tantang maksud Simbol Burung Hantu, Apakah kaitan simbol burung hantu dengan SATANISME.. Baca artikel --- Amerika, Satanisme dan Simbol Burung Hantu

  Tidak melampau jika saya katakan, kemungkinan Nora Danish telah dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu untuk 'menonjolkan secara tersembunyi' fahaman SATANISME di negara ini.

  Jika Nora Danish memegang Kucing yang merupakan binatang kesayangan Nabi, isu burung hantu tidak akan timbul.


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad