Terkini

Video: Apa nak jadi?.. Budak sekolah rendah pun dah pandai membuli...

Apa nak jadi?.. Budak sekolah rendah pun dah pandai membuli sekarang. Tanda tanya seorang pelajar sekolah rendah yang mendesak ibu bapanya menukar ke sekolah lain terjawab selepas rakaman video mangsa dibuli tersebar.


Budak sekolah rendah pun dah pandai membuli
Apa nak jadi?.. Budak sekolah rendah pun dah pandai membuli...
Apa yang mengejutkan kejadian membabitkan pelajar yang berusia dalam lingkungan 10 hingga 12 tahun.

Kesal dengan apa yang berlaku, salah seorang wanita yang dikenali sebagai Nor Hazila memuat naiknya di laman Facebook dan kemudian dikongsi Sukan TV.


Dia yang mendakwa mempunyai pertalian darah dengan pelajar berkenaan berkata, kejadian bukan pertama kali berlaku ke atas mangsa.

Dalam ruangan statusnya, dia berkata, aduan ibu bapa mangsa kepada salah seorang guru sekolah rendah di Terengganu itu tidak mendapat sebarang reaksi.

“Setiap hari mintak duit dr si mangsa. Kalo x bg, kene pukul. Stiap hari kene ugut suruh jgn bgtau sesiapa kalo x kene pukul. Patotla mangsa sejak darjah 4,5 dulu asyik mintak tukar sekolah. Tp xmampu nk cakap sbb apa nk tukar sekolah. Hati ayah dan ibu mana tak terasa tgk anak kesayangan dipukul disepak. Selama ni mangsa g skolah dgn ketakutan. Nk bgtau kt parents tp xberani.

“Pernah sekali mangsa mengadu pd ibu dan ibu mengadu pd salah sorg guru sekolah ttpi hanya dipandang ringan. Sebaliknya mangsa dipukul oleh pembuli kerana bertindak membocorkan rahsia. Cikgu skrg bnda blaku kt sekolah pon xamek pusing.

“Sedangkan bdak2 sekolah rendah je.. pelik.. Harap sukan star tv dpt viralkn spaya bdak2 samseng taik kucing xcari mangsa lain. Dan supaya parents dan ckgu2 skolah ni sedar apa blaku kt anak didik diorang ni,”tulisnya.


Dalam rakaman yang dimuat naik, ia menunjukkan mangsa berkali-kali disepak dan diterajang dan kejadian dikatakan berlaku di sebuah surau.



No comments