Terkini

Video: Pengantin perempuan malu nak sentuh suami ketika sarung cincin

PENGANTIN perempuan malu nak sentuh tangan suami ketika sarung cincin. Walaupun kisah dan video yang dikirimkan oleh Firash Arshad Al-Dandarawi ini pendek dan ringkas, namun kami dapati terdapat 1001 pengajaran dalamnya.


Pengantin perempuan malu nak sentuh suami ketika sarung cincin
Pengantin perempuan malu nak sentuh  tangan suami ketika sarung cincin
Melihat kepada kemodenan masa kini, siapa sangka masih ada gadis yang begitu menjaga pergaulannya dengan lelaki sehinggakan masih malu menyentuh suami meskipun sudah bernikah. Harapnya ramai anak gadis mengikut sikap pengantin wanita ini.


Wanita yang solehah akan mendapat lelaki yang soleh

Di mana seorang wanita muslimah terjaga dirinya,jauh sekali dikenali oleh ajnabi..telah bernikah dengan seorang lelaki yang tidak dikenalinya…

walaupun sudah akad nikah,takot dan malu untuk memegang suaminya…
semuanya diatur oleh Allah…

wanita yang baik/solehah akan mendapat lelaki yang baik/soleh begitu sebaliknya…
(Wanita yang .baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik. (Qs. An Nur:26)

yang dekat pengantin perempuan tu mak dia dan yang dekat tepi pengantin lelaki tu mak pengantin lelaki yang tolong sarungkn cincin sekali…pengantin perempuan tarik tangan mak dia time nak sarung cincin,barangkali nak suruh mak die pakai cincin kot…hahaha

tarikh pernikahan/walimah : 26/9/2015 (Sabtu)

cerita ni berdasarkan hamba Allah yg minta saya share kan video ni…


Assalamualaikum,

video ni dipetik dari fb salah seorang hamba Allah ni…
CC to Pemburu Cinta Ilahi

ada org mintak sy sharekn

Di mana seorang wanita muslimah terjaga dirinya,jauh sekali dikenali oleh ajnabi..telah bernikah dengan seorang lelaki yang tidak dikenalinya…
walaupun sudah akad nikah,takot dan malu untuk memegang suaminya…
semuanya diatur oleh Allah…

wanita yang baik/solehah akan mendapat lelaki yang baik/soleh begitu sebaliknya…
(Wanita yang .baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik. (Qs. An Nur:26)

yang dekat pengantin perempuan tu mak dia dan yang dekat tepi pengantin lelaki tu mak pengantin lelaki yang tolong sarungkn cincin sekali…pengantin perempuan tarik tangan mak dia time nak sarung cincin,barangkali nak suruh mak die pakai cincin kot…hahaha

tarikh pernikahan/walimah : 26/9/2015 (Sabtu)

cerita ni berdasarkan hamba Allah yg minta saya share kan video ni…

ketawa terbahak2 tengok video ni…hadoi lah, rasa macam nak kahwin lagi sekali lah.haha,marah plak bini aku kang..

Saksikan VIDEO ini:


Assalamualaikum,video ni dipetik dari fb salah seorang hamba Allah ni...CC to Pemburu Cinta Ilahi ada org mintak sy shareknDi mana seorang wanita muslimah terjaga dirinya,jauh sekali dikenali oleh ajnabi..telah bernikah dengan seorang lelaki yang tidak dikenalinya...walaupun sudah akad nikah,takot dan malu untuk memegang suaminya...semuanya diatur oleh Allah...wanita yang baik/solehah akan mendapat lelaki yang baik/soleh begitu sebaliknya...(Wanita yang .baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik. (Qs. An Nur:26)yang dekat pengantin perempuan tu mak dia dan yang dekat tepi pengantin lelaki tu mak pengantin lelaki yang tolong sarungkn cincin sekali...pengantin perempuan tarik tangan mak dia time nak sarung cincin,barangkali nak suruh mak die pakai cincin kot...hahahatarikh pernikahan/walimah : 26/9/2015 (Sabtu)cerita ni berdasarkan hamba Allah yg minta saya share kan video ni...ketawa terbahak2 tengok video ni...hadoi lah, rasa macam nak kahwin lagi sekali lah.haha,marah plak bini aku kang.. :D
Posted by Firash Arshad Al-Dandarawi on Wednesday, November 4, 2015


No comments