Header Ads

 • Terkini

  Janna Nick mohon maaf dan mengaku silap bergurau tentang MH370

  Pelakon Janna Nick, 20, mengakui perbuatannya memuat naik status bertujuan untuk bergurau pada Sabtu lalu mengenai nahas pesawat MH370 merupakan satu kesilapan besar dan memohon maaf mengenai perkara itu.


  Janna Nick mohon maaf dan nengaku silap bergurau tentang MH370
  Janna Nick mohon maaf dan nengaku silap bergurau tentang MH370
  Memetik laporan mStar online, pemilik sebenar Nurul Jannah Muner ini, berkata, dia tidak berniat untuk mengecilkan hati mana-mana pihak dan pada masa sama tidak sangka status berkenaan menjadi viral sehingga menimbulkan rasa kurang senang pelbagai pihak.


  "Asalnya saya sedang menonton filem Hindustan iaitu Dilwale. Kemudian saya mengambil gambar sebuah kapal terbang kosong menerusi salah satu babak filem tersebut dan terus memuat naik di Twitter kerana menganggap perkara itu lawak.

  Gurauan MH370 Janna Nick
  Gurauan MH370 Janna Nick

  "Selepas selesai menonton, saya tengok semula Twitter, dan mendapat kritikan teruk daripada ramai orang. Dan saya terus memadamkan gambar tersebut.

  "Diakui, salah saya kerana tidak prihatin dengan isu serius seperti ini dan saya memohon maaf atas kesilapan ini," katanya.

  Permohonan maaf Janna Nick

  Sabtu lalu, pelakon drama Kau Aku Kita ini telah memuat naik gambar daripada sedutan filem Dilwale yang menampilkan pelakon Datuk Shah Rukh Khan dan Kajol menari di atas sebuah pesawat lama, dengan kapsyen ringkas "MH370 Ditemui" di akaun Twitter miliknya.

  Perkara itu membuatkan ramai yang menegur dan marah pelakon tersebut kerana menyifatkan dia langsung tidak sensitif dengan keluarga mangsa tragedi yang terlibat.


  Terbuka hati menerima segala teguran dan kritikan, Janna beerkata dia segera memadamkan gambar-gambar di laman sosial jika menerima teguran daripada pengikut-pengikutnya.


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad