Header Ads

 • Terkini

  Nak kenakan Tun Mahathir untuk dapat pujian, Tapi kena boo perwakilan

  KUALA LUMPUR - Gara-gara mengeluarkan kenyataan kurang cerdik mengenai Tun Dr Mahathir dalam ucapan di Perhimpunan Agung UMNO 2015, perwakilan dari Perak di'boo' oleh perwakilan UMNO yang hadir.


  Nak kenakan Tun Mahathir untuk dapat sorakan, Tapi kena boo perwakilan
  Dalam ucapan Datuk Hamzah Mohd Kassim berkata, "Kejayaan dikecapi oleh UMNO pada hari ini bukan kerana insan bernama Mahathir,".

  Baca: Jangan 'perasan' kejayaan Umno seolah kejayaan diri sendiri - Tun M

  Akibatnya beliau di'boo' oleh perwakilan yang tidak bersetuju dengan kenyataannya itu menyebabkan Pengerusi Tetap UMNO, Tan Sri Badruddin Amiruldin mengarahkan Hamzah menukar topik ucapannya.


  "Sila ubah muka surat dan baca topik lain. Yang berlalu biarlah berlalu. Yang penting kita pandang ke hadapan," katanya.

  Insiden yang tidak disengajakan itu membuktikan bahawa Tun Dr Mahathir masih mempunyai pengaruh yang kuat dan besar di dalam UMNO.

  "Sebab itulah sehinggi kini UMNO tidak mengambil apa-apa tindakan terhadap Tun Dr Mahathir walaupun Tun begitu lantang mengkritik Presiden UMNO. Ini juga kerana UMNO takut ramai ahli UMNO yang berpaling tadah. Mereka yang menyorak 'boo' kepada Hamzah adalah penyokong setia, bukannya penyokong suruhan yang dibayar untuk menjerit 'Hidup Najib' atau 'I Love PM'," kata Zulfakar.


  "Balun Tun Mahathir konon-konon nak mendapat pujian dari Najib Razak serta sorak ahli dalam dewan. Sekali tengok, diri sendiri kena 'Boo'. Ternyata bodoh," kata Taufek.


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad