Header Ads

 • Terkini

  Penghantar surat didakwa lontar molotov, bakar 6 kereta di stesen LRT

  Penghantar surat mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini atas tuduhan melakukan khianat menggunakan api petrol dan menyebabkan kebakaran enam kereta membabitkan kerugian hampir RM450,000 berhampiran Stesen LRT Taman Jaya, Isnin lalu.


  Penghantar surat didakwa bakar 6 buah kereta di stesen LRT
  Penghantar surat didakwa curah petrol, bakar 6 kereta di stesen LRT
  Tertuduh, Budiman Shah Baharudin, 26, membuat pengakuan itu di hadapan Hakim Manira Mohd Noor sebaik pertuduhan dibacakan.

  BACA: Akhirnya punca sebenar suami bakar kereta isteri di stesen LRT terbongkar


  Mengikut pertuduhan, dia didakwa melakukan kesalahan itu dengan menggunakan bahan api petrol dalam botol mineral dan membalingnya ke arah PROTON Wira selain menyebabkan lima lagi kenderaan lain turut musnah dalam kebakaran itu, 12.50 tengah hari hingga 1.15 petang, pada 21 Disember lalu.

  Gambar-gambar kereta terbakar di stesen LRT Taman Jaya, Isnin lalu.
  Gambar-gambar kereta terbakar di stesen LRT Taman Jaya, Isnin lalu.

  Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 27 Januari ini sebagai sebutan semula kes.

  Sebelum ini, akibat cemburu bekas isteri keluar bersama kekasih baharu, seorang lelaki bertindak membaling molotov koktail ke arah mereka yang berada di dalam Wira.


  Selain kereta mangsa, turut musnah dalam kebakaran itu ialah lima kereta berdekatan, iaitu jenis Toyota Vios, Suzuki Swift, PROTON BML, PROTON Gen2 dan Honda City, lapor Harian Metro.  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad