Header Ads

 • Terkini

  Tetap terus buat laporan polis walau dipinggir TV1, TV3 – Rani Kulup

  Seandainya benar stesen media RTM atau Media Prima ‘dihalang’ daripada melaporkan detik perjuanganya, Abdul Rani Kulup Abdullah @ Raja Report Malaysia akan terus membuat laporan polis demi memastikan nasib marhaen terbela.


  Tetap terus buat laporan polis walau dipinggir TV1, TV3 – Rani Kulup
  Tetap terus buat laporan polis walau dipinggir TV1, TV3 – Rani Kulup
  Bercakap kepada FMT, Rani melahirkan rasa kecewa terhadap rakan media RTM dan Media Prima kerana tidak lagi beri ruang secukupnya kepada beliau yang giat memperjuangkan isu rakyat.


  “Saya rasa sangat kecewa kerana media kerajaan TV1 dan TV3 tidak menyiarkan berita perjuangan saya,” kata Presiden Martabat Jalinan Muhibah Malaysia (MJMM), yang dikenali ramai dengan seragam hitam bertopi beret merah.

  “Kenapa nak halang saya yang bukan ahli politik ini? Saya hanya berjuang untuk rakyat demi agama, bangsa, dan negara!” katanya.

  Rani berpendapat, di kala rakyat masa kini dibelit pelbagai isu, media sewajarnya menghargai masih ada insan seperti Rani, hari ini.

  “Mereka halang saya masuk televisyen, sebab polis bantai saya dalam televisyen baru-baru ini. Malah desas-desus mengatakan pihak atasan yang mengarahkan supaya tidak menyiarkan Rani Kulup dalam televisyen. Ini bermakna mereka tidak setuju untuk saya banteras jenayah.

  “Sepatutnya pihak berkenaan mengucapkan terima kasih kepada Rani Kulup kerana tidak jemu memperjuangkan isu rakyat,”

  Rani akan terus membawa isu rakyat, namun disamping itu beliau meminta Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Panglima Salleh Said Keruak supaya menyiasat siapakah dalang yang menghalang laporan aktiviti MJMM dan bertindak keatas mereka. - FMT News.


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad