Header Ads

 • Terkini

  Rizalman Jawab Fesyen ‘Ayam Belanda’ Fara Fauzana di AJL30

  Pereka fesyen Rizalman Ibrahim menjelaskan bahawa busana dipakai oleh Fara Fauzana pada malam Anugerah Juara Lagu ke30 (AJL30), malam Ahad merupakan koleksi sedia ada yang dihasilkan pada tahun 2015.


  Fesyen ‘Ayam Belanda’ Fara Fauzana

  Rizalman, 44, berkata, pengacara tersebut meminjam baju itu pada saat akhir berikutan busana daripada pereka fesyen lain sepatutnya dipakai tidak bersesuaian dengan tema majlis anugerah berkenaan.


  “Untuk pencerahan Fara Fauzana memakai baju ‘ayam belanda’ itu daripada koleksi pakaian saya pada tahun 2015.

  Fesyen ‘Ayam Belanda’ Fara Fauzana

  “Dia meminta untuk memakai pakaian tersebut dua hari sebelum AJL30, ketika itu saya sudah berlepas ke Paris. Baju sepatutnya dipakai (Fara) yang direka oleh pereka lain tidak bertepatan dengan tema.

  “Beliau tiada pilihan selain berlari ke butik saya dan meminjam apa sahaja yang sudah tergantung di rak,” ujarnya seperti dipetik dari laman Instagram miliknya, Isnin.

  Penjelasan Rizalman mengenai Fesyen "Ayam Belanda' Fara Fauzana melalui Instagram beliau
  Penjelasan Rizalman mengenai Fesyen "Ayam Belanda' Fara Fauzana melalui Instagram beliau
  Rizalman berkata demikian bagi menjelaskan kritikan penonton terhadap baju rekaannya yang digaya oleh Fara Fauzana ketika mengacarakan AJL30 malam Ahad menyerupai ‘ayam belanda’.

  Rizalman turut memberitahu dia tidak berniat menganiaya pengacara itu dan meminta masyarakat tidak terus mengkritik mereka disebabkan perkara yang berlaku.

  Selain Fara, Rizalman turut mereka baju dipakai penyanyi Dayang Nurfaizah yang bertanding dalam pertandingan berprestij itu.


  Sementara itu, Fara menerusi Instagram pada Isnin menganggap segala kritikan samaada baik atau buruk sebagai tanda bahawa masyarakat prihatin terhadap penampilannya.

  Fesyen ‘Ayam Belanda’ Fara Fauzana

  Bagaimanapun, Fara meminta agar orang ramai dan pengikut laman sosial tidak terus berbalah serta menyalahkan pereka fesyen tersebut.

  “Positif atau negatif kita tetap suka sebab itu petanda orang prihatin pada kita. Satu yang kita pinta, pereka fesyen tiada salahnya kerana mereka penat bekerja demi cantikkan kita.

  “Bukan salah baju mereka tapi, ya badan kita yang ‘sado’, tolong kutuk saya saja, jangan kutuk mereka,” ujarnya.


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad