Header Ads

 • Terkini

  Video: Pondan ‘belanja’ payu dara di Kompleks Suria Sabah

  SEORANG ‘wanita’ akan disiasat pihak berkuasa berikutan sikap tidak senonohnya menayang payudara di khalayak ramai dalam kejadian di sebuah pusat beli belah di Sabah, baru-baru ini.


  Pondan ‘belanja’ payu dara di komplek Suria Sabah

  Menerusi video yang tersebar di media sosial, aksi jelik individu berkenaan telah menerima cacian netizen yang berang dengan sikap pelaku yang dianggap mencari “publisiti murahan”.


  BACA: Aksi 'wanita' menyanyi tayang payu dara disiasat - DBKK

  Pelaku yang merupakan seorang pondan menunjukkan sebahagian payudaranya ketika mendendangkan lagu I’am Yours bersama sekumpulan pemuzik buskers di kompleks beli belah Suria Sabah, pada 16 januari lalu, kira-kira jam 5 petang.

  Ketua Polis Bandaraya Asisten Komisioner M. Chandra menyarankan supaya individu tersebut datang berjumpa dengan pihak polis bagi membantu siasatan.

  “Siasatan awal mendapati kumpulan busking terbabit telah bergiat aktif di kompleks beli belah itu sejak 25 Disember tahun lalu. Pada hari tersebut seramai tiga wanita berada di situ dan salah seorang daripadanya yang memakai pakaian sedikit terdedah, diajak menyanyi bersama mereka.

  “Sepanjang empat minit persembahan, beliau dilihat cuba menutup dadanya yang semakin terdedah. Bagaimanapun, beliau meninggalkan kompleks berkenaan selepas lagu tamat,” kata Chandra.

  Kes itu disiasat mengikut Seksyen 294 Kanun Keseksaan kerana melakukan perbuatan lucah di khalayak ramai, yang membawa hukuman penjara tiga bulan atau denda, atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.


  Tinjauan di facebook pelaku mendapati individu terbabit sedia bertemu pihak berkuasa untuk memberikan penjelasan.

  Dia menjelaskan bahawa perbuatan tersebut tidak disengajakan dan telah pun meminta maaf.  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad