Header Ads

 • Terkini

  Jersi Kelantan Boleh Putihkan Kulit Tak Masuk Akal !!..

  Kenyataan Datuk Seri Dr Hasmiza Othman berhubung fungsi jersi jenama DSV (Datuk Seri Vida) memutihkan kulit dipertikai salah seorang pengguna Facebook.


  Jersi Kelantan Boleh Putihkan Kulit Tak Masuk Akal !!..

  Pada pendapatnya, kenyataan Dr Hasmiza atau lebih dikenali Dr Vida itu hanyalah rakaan dan memperdayakan peminat.

  BACA: Jersi Skuad Kelantan Boleh Kuruskan Badan, Putihkan Kulit - Dr. Vida

  “Fungsi memutihkan kulit itu suatu yang direka-reka dan menipu sahaja. Adakah kajian sebelum ini yang menunjukkan ianya terbukti dari segi saintifik?


  “Memang diketahui ada fabrik yang mempunyai kelebihan untuk menghalang terik mentari seperti baju-baju dari jenis outdoor.

  “Namun pemilik produk-produk tersebut tak pernah mengaku pakaian mereka mampu memutihkan kulit. Pasukan Kelantan ada pemain berkulit gelap atau pemain import dari Afrika tak? Kita tunggu sahaja habis musim bolasepak tahun ini untuk melihat ‘kehebatan’ jersi ini memutihkan kulit mereka,” sindir pengguna itu.

  Sebelum itu Dr Vida dalam satu kenyataanya di Berita Harian Online berkata beliau mahu jersi yang dipakai pemain dan penyokong turut mempunyai fungsi kesihatan, bukan hanya mempamerkan rekaan semata-mata seperti jersi lain.

  Dr Vida berkata, benang yang direka khas itu dihasilkan kilang di tiga negara iaitu China, Thailand dan Vietnam dengan menggunakan teknologi terkini.  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad