Header Ads

 • Terkini

  Punca 20 Kereta di Brinchang Dibocorkan Tayar

  Kira-kira 20 kenderaan yang diparkir menghalang laluan di sekitar pekan Brinchang, Cameron Highlands, dibocorkan tayar dipercayai dilakukan sekumpulan individu. Apakah puncanya?


  Punca 20 Kereta di Brinchang Dibocorkan Tayar

  Dalam kejadian 3 hingga 5 pagi tadi , semua kenderaan itu dibocorkan tayar dipercayai menggunakan senjata tajam bagi mengeluarkan angin keempat-empat tayar kenderaan yang diparkir di kawasan itu.


  Ketua Polis Daerah Cameron Highlands, Deputi Superintendan Muhammed Rizal Kamarudin berkata, hasil siasatan awal dijalankan berdasarkan keterangan saksi mendapati kesemua kenderaan itu dibocorkan tayar oleh sekumpulan lelaki.

  Katanya, kesemua kenderaan itu dipercayai diparkir dalam keadaan menghalang laluan jalan dan tempat letak kenderaan di kawasan itu.

  “Motif sebenar kejadian masih dalam siasatan dan polis sudah menerima sebanyak 11 laporan daripada pemilik sehingga jam 3 petang tadi.

  “Rondaan cegah jenayah dijalankan polis sekitar jam 2 pagi tadi tidak mengesan sebarang aktiviti jenayah dan kes disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan,” katanya ketika dihubungi. Sumber: Harian Metro


  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad