Header Ads

 • Terkini

  Akibat berjangkit dari orang datang melawat, baby batuk sampai tak cukup nafas

  Banyak kisah-kisah tentang bayi malang, berpenyakit tau cacat pernah kita baca ataupun lihat sebelum ini. Kisah kepala bayi terputus dan badan tertinggal dalam rahim ibu ketika bersalin adalah di antara cerita sedih dan ngeri yang pernah kami paparkan.  Nampaknya kali ini kes bayi malang ini terjadi tidaklah sengeri seperti kes yang berlaku di Indonesia.

  Seorang ibu meluahkan perasaan hatinya di mana beliau berpesan kepada orang ramai yang ingin pergi melawat bayi baru lahir agar tidak pergi apabila mereka tidak sihat, batuk, selsema, mengalami kudis dan sebarang penyakit yang berjangkit.


  Ini kerana badan bayi yang baru lahir tidak kuat untuk melawan penyakit, selain itu kebanyakkan ibu bayi memang tidak akan marah orang yang melawat pegang bayi mereka cuma mereka yang datang melawat itu perlulah fikir yang mana baik dan yang mana buruk.

  Jom kita baca luahan ibu bayi berkenaan.  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad