Terkini

‘Pak Cik Mengurat Budak Sekolah…’- Ini Sebuah Kisah Sweet ‘Cinta Tak Kenal Usia’

Jodoh, ajal dan maut semuanya terletak pada ketentuan Allah SWT. Setiap orang mempunyai kriteria pilihan hidup masing-masing, namun jodoh yang ditetapkan itu juga yang bakal menjadi pasangan sehidup semati.


‘Pak Cik Mengurat Budak Sekolah…’- Ini Sebuah Kisah Sweet ‘Cinta Tak Kenal Usia’

Bagi Amalina David‘ pula, jarak usia dia dan suaminya tidak pernah menjadi penghalang untuk mereka bersatu. Semoga berbahagia ke jannah!


Usia Bukan Penghalang Utk Kami Bersama



Terima kasih dear suamiku jadikan sy seorang kekasih yg halal sah bergelar isteri awak.. Sy kenal awk masa sy usia 17 tahun..2009 masa tu sy tgh spm, awk dah kerja waktu tuu (pak cik mengurat budak sekolah).. sedar tak sedar kita saling mengenali lebih kurang 7 tahun..dulu awk pernah tipu sy pasal umur awk kan?.pak cik tapi tak nak mengaku.awk berlagak muda..kita beza umur dlm 11 tahun..skrg awk dah 35 sebaya dgn kakak sy tau. hahaaa (gelak jahat)

Tempoh sy mengenali awk, byk duka n sedih..Walaupun awk selalu cakap sy tak matang, selalu cari pasal dgn awk, selalu nak gaduh2 n macam2 benda yg tak kena apa yg sy buat..lagi2 apabila usia awk makin meningkat n sy tak boleh terima awk waktu tu..

Perangai awk berubah semenjak awk umur 30an..(pak cik kan ) Awk mula serius..awk ckp pasal nak msk minang sy lh, ckp macam2 benda yg awk tak pernah share sebelum ni..Tak gitu sayang?..waktu tu sy tak ready lagi jadi seorang isteri..Pastu kita sama2 stres fikir masalah..mana nak tinggal? bila sy habis belajar?…blaaa blaaaaa

Saya terima awak seadanya sayang…



Apa pun sekarang sy terima awk seadanya sayang..walaupun awk ckp sy tak matang,tak ini,tak itu…sy masih blh sabar,kesabaran itu penting dlm perhubungan..Allah itu maha adil..mungkin ujian utk kita..

Oleh sebab awk SEORANG yg sanggup bawa sy pergi makan tempat sy suka makan macam2 makanan, oleh sebab awk blh tahan dgn perangai sy, sanggup terima kelemahan sy, sanggup nak sehidup semati dgn sy, sanggup nak bimbing sy, sanggup nak jaga sy, sanggup tengok sy tanpa mekap sekilo (rabbitface)…sy TERIMA awk seadanya sayang..asal kita sama2 dpt mengejar cinta yg diredhai oleh Allah swt..JANGAN kita hanya berjanji dgn kata-kata atau ucapan shja tetapi dgn perbuatan sayang.


Pada mulanya sy sepatut nikah selepas habis degree dgn awk..tapi perancangan Allah lebih sempurna drpda kita sbg manusia. (Jodoh itu rahsia Allah) Alhamdulillah dgn restu oleh mak sy & ayah mertua, kami selamat di ijad kabul pada 13.3.2016 sbg suami isteri dgn izin Allah..Semoga hubungan kami diredhai, diberkati, bahagia & kekal hingga jannah.

Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

No comments