Header Ads

 • Terkini

  “Penat, sudah dua tahun,” kata Wan Tom Wan Chik

  Alor Setar – “Penat, sudah dua tahun,” kata Wan Tom Wan Chik, 74, ibu penumpang pesawat Malaysia Airlines MH370, Mohamad Sofuan Ibrahim, 33, yang pesawat itu hilang sejak 8 Mac 2014.


  “Penat, sudah dua tahun,” kata Wan Tom Wan Chik

  Hanya itu ungkapannya ketika ditemui di rumahnya di Jalan Kota Tanah dekat sini.

  Anaknya ketika itu sedang dalam perjalanan ke Beijing bagi melaporkan diri untuk memulakan tugas di pejabat Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri.

  Bagi Jee Teik Min, 77, bapa kepada penumpang Jee Jing Han, 42, beliau dan keluarganya masih berharap dan menunggu keajaiban berlaku.

  “Saya masih tak puas hati, Saya mahu tengok jasad anak saya dulu atau bangkai kapal terbang, betul-betul baru saya mahu percaya,” katanya di rumahnya di Taman Rasa Sayang, Jitra.

  Jee berkata sepanjang dua tahun, tidak pernah sehari pun keluarga tersebut tidak mengingati anggota keluarga mereka itu lebih-lebih ketika perayaan Tahun Baru Cina yang baru lepas yang tanpa sebarang sambutan dilakukan.

  “Biasanya Tahun Baru Cina, dia yang selalu beli barang, bawa kami makan dan jalan-jalan,” katanya. – Bernama  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami →  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad