Header Ads

 • Terkini

  VIDEO: Ngeri, Perut Wanita Mengandung Dibelah Dengan Pisau Cukur

  HANYA dengan menggunakan pisau cukur, saudara mara seorang wanita mengandung yang sudah meninggal dunia, telah membelah perut wanita itu bagi menyelamatkan bayi kembar dalam kandungannya.


  Perut Wanita Mengandung Dibelah Dengan Pisau Cukur

  Kejadian mengejutkan itu berlaku di luar Hospital Laquintini, di Douala, Cameroon.

  Mereka berbuat demikian selepas Monique Koumateke, 31, yang sarat mengandung telah jatuh sakit dan dibawa ke hospital terbabit.

  Malangnya dia telah dihalau keluar oleh bidan selepas mereka mendakwa Monique telah meninggal dunia sementara kakitangan hospital di wad bersalin itu enggan membantu.


  “Orang dari bilik mayat sendiri datang kepada kami dan memberitahu bahawa bayi dalam kandungan masih menendang perut ibunya.

  “Kami ke wad bersalin semula dan telah diusir lagi,” kata ibu Monique iaitu Marie Sen.

  Keluarga kepada pasangan Monique kemudiannya memutuskan untuk melakukan pembedahan sendiri dengan menggunakan pisau cukur di luar hospital terbabit.

  Salah seorang daripada bayi kembar itu telah meninggal dunia manakala seorang lagi hanya hidup beberapa saat sebelum meninggal dunia, sebaik sahaja dikeluarkan dari kandungan ibunya.

  Keadaan itu telah dirakamkan dan dimuatnaik dalam media sosial sehingga mencetuskan kecaman ramai. Susulan itu wanita yang melakukan pembedahan berkenaan berserta beberapa kakitangan hospital dan bilik mayat telah ditangkap.  Insiden itu turut mendapat perhatian hakim Ayah Paul Abine, yang menyifatkan kejadian berkenaan sebagai sesuatu yang menyedihkan.


  “Dakwaan kementerian kesihatan bahawa pihak hospital tidak melakukan sebarang kesalahan telah mencetuskan banyak persoalan berbanding jawapan,” katanya.

  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad