Header Ads

 • Terkini

  Inilah Luahan Sayu Bekas Isteri Jimmy Shanley

  Nursuhaila Eliani Suhaimy menyifatkan banyak hikmah yang dipelajarinya bermula dengan kes penceraian hingga pengalaman dipenjarakan minggu lalu. Bekas isteri kepada pengacara Jimmy Shanley itu berkata, sepanjang penceraian sehingga hari dipenjarakan, dia berasa amat sedih apabila meninggalkan anak tunggalnya hanya kerana seorang bapa yang tidak menghiraukan langsung tentang nafkah dan kebajikan anak.


  Inilah Luahan Sayu Bekas Isteri Jimmy Shanley

  “Sebagai seorang ayah yang kononnya inginkan hak anak, dia sepatutnya tanpa gagal memberikan nafkah anak walaupun tidak dituntut.

  “Kedudukan saya yang dianggap mampu dari segi wang ringgit tidak sepatutnya di ambil kesempatan.

  “Saya dengan rela hati, bekerja, berkorban masa dan tenaga untuk masa depan anak saya ini tanpa bantuan bekas suami sepanjang penceraian kami,” katanya.

  Tegas Nursuhaila, sesungguhnya hukuman penjara telah menjadikan bukti kepada anaknya betapa dia mempertahankannya tanda kasih sayang yang tidak terhingga seorang ibu.


  “Saya buat semuanya demi melindungi anak dari seorang ayah yang tak berperikemanusiaan yang tergamak memenjarakan bekas isteri yang pernah melahirkan zuriatnya.

  BACA: Jimmy Shanley Disifatkan Sebagai `Bapa Kura-kura’ Oleh Bekas Ibu Mertua

  “Saya juga adalah bekas isteri yang membesarkan anaknya dan yang memberi kasih sayang dan nafkah pada anaknya.

  “Anak saya adalah anugerah Allah yang akan saya pikul tanggungjawab membesarkanya dengan penuh keikhlasan.

  “Saya berdoa agar Allah swt memberi kekuatan kepada saya terhadap dugaan berhadapan bekas suami yang mempunyai hati yang berdendam,” katanya.

  Wanita berusia 30 tahun itu berharap penjelasan ini dapat memberikan pencerahan terhadap tanda tanya pihak-pihak tertentu berkenaan hukuman saya ingkar hingga dipenjarakan.

  “Semoga apa yang baik terhadap pengalaman ini, saya jadikan semangat meneruskan hidup dan yang buruk diperbetulkan untuk hari-hari seterusnya,” katanya.

  Khamils lalu, Nursuhaila yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Natasya Holdings menjalani hukuman penjara tiga hari di Penjara Wanita Kajang selepas Mahkamah Rayuan Syariah Shah Alam mendengar rayuan wanita tersebut menerusi peguamnya Saadiah Din.

  Dia sebelum ini telah dijatuhi hukuman penjara tujuh hari oleh Mahkamah Tinggi Syariah pada Januari tahun lalu selepas didapati bersalah mengingkari perintah berhubung hal lawatan dan bermalam membabitkan anak mereka. – MalaysiaGazette

  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad