Header Ads

 • Terkini

  Kerajaan Terengganu Tawarkan Pulau Kepada Dr. Zakir Naik

  Kerajaan negeri Terengganu mempelawa ilmuan ulung Islam, Dr Zakir Naik yang juga penaung pertubuhan Islamic Research Foundation (IRF) untuk membuka cawangan atau pusat penyelidikan bagi rantau Asia Tenggara di negeri ini.


  Kerajaan Terengganu Tawarkan Pulau Kepada Dr. Zakir Naik


  Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman berkata dengan wujudnya IRF di negeri ini, Terengganu akan lebih dikenali sebagai antara pusat perkembangan ilmu dan Islam di rantau ini.

  “Insya-Allah, [hari ini] saya akan bertemu dengan Dr Zakir Naik dan berbincang dengan beliau berhubung tawaran kerajaan negeri bagi membuka cawangan IRF di negeri ini.

  “Mungkin kita akan tawarkan sebuah daripada pulau-pulau di kawasan Tasik Kenyir untuk dijadikan lokasi pusat ilmu tersebut,” katanya kepada pemberita selepas menganugerahkan watikah pelantikan anggota Jawatankuasa Pemandu Membanteras Dadah Negeri Terengganu di sini semalam.

  Turut hadir, Pengerusi Jawatankuasa Transformasi Terengganu Baharu, Komunikasi dan Multimedia Negeri, A Latiff Awang dan Pengarah Agensi Antidadah (AADK) Terengganu Rahayu Ahmad.

  Dr Zakir Naik, berasal dari India yang juga Tokoh Maal Hijrah peringkat Antarabangsa 2013 kini dalam rangka jelajah ceramah umumnya dalam pelbagai tajuk di beberapa negeri termasuk Terengganu, Melaka dan Kuala Lumpur. — Bernama

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad