Header Ads

 • Terkini

  Najib Bersalaman, Hadi Pula Peluk Zakir Naik

  Presiden Umno yang juga Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak dan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang tengahari tadi menemui pendakwah Islam kontroversi, Zakir Naik di ambang sesi syarahannya di Kuala Lumpur, petang semalam.


  Najib bertemu dengan Zakir semasa perjumpaan sarapan pagi di kediaman perdana menteri, manakala Hadi menemui Zakir di lokasi yang tidak didedahkan di Putrajaya.

  “Adalah menjadi harapan saya agar Zakir boleh beritahu satu dunia yang Malaysia ialah negara yang sederhana yang menggalakkan perpaduan orang Islam,” kata Najib dalam catatan facebooknya.

  Beliau turut memuat naik gambarnya bersalaman dengan Zakir.


  Pas pula memuat naik gambar Hadi berpelukan dengan Zakir dalam apa yang mereka sifatkan sebagai ‘pertemuan bersejarah’ di Putrajaya.


  Pertemuan tersebut adalah sebahagian daripada program Jelajah Malaysia Pendakwah berasal dari India itu dari 15 hingga 18 April, ujar Pas dalam catatan facebooknya.

  Zakir, yang dianugerahkan Tokoh Maal Hijrah pada tahun 2013 oleh Yang Dipertuan Agung terpalit dalam kontroversi apabila Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mengarahkan pembatalan syarahan beliau di Melaka dan Kuala Lumpur, bagi memelihara keamanan awam.


  Kumpulan Hindu membuat laporan polis menentang syarahan Zakir, dengan dakwaan pendakwah itu membuat kenyataan berbaur fitnah berkenaan agama lain.

  Semalam, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi telah mengadakan pertemuan dengan Zakir. Sumber: Malaysiakini

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad