Header Ads

 • Terkini

  Rayani Air Gantung Operasi Serta Merta

  Belum genap setahun beroperasi, akhirnya syarikat penerbangan patuh syariah pertama Malaysia, Rayani Air, menggantung operasinya berkuat kuasa serta merta.


  Rayani Air Gantung Operasi Serta Merta

  Pemiliknya, Ravi Alagendrran berkata, penggantungan itu berkuat kuasa serta merta sehingga tempoh yang akan diberitahu kelak.

  "Rayani Air telah menggantung operasi berkuat kuasa serta-merta pada 8 April 2016 sehingga dimaklumkan kemudian. Ia adalah sebahagian daripada pelan penstrukturan semula syarikat. Kita akan beroperasi semula selepas melakukan penstrukturan semula," katanya, memetik laporan dari mStar Online.


  "Semua bayaran balik dan pertanyaan berkaitan dengan penumpang yang telah ditempah awal, perlu dipanjangkan kepada info@rayaniair.com atau hubungi pusat panggilan di +603-27214925 (beroperasi setiap hari dari pukul 9 pagi sehingga 6 petang)," kata Ravi.

  Ravi juga mengesahkan bahawa Rayani Air terpaksa membatalkan penerbangannya berikutan mogok yang dilancarkan oleh juruterbangnya. Tindakan itu dipercayai berpunca dari tindakan pihak Rayani Air telah menangguh bayaran gaji sebulan kakitangannya.

  Keadaan bertambah buruk apabila para penumpang yang telah membeli tiket turut terjejas dan lewat dimaklumkan mengenai pembatalan penerbangan mereka. - FMT
  ------------
  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad