Header Ads

 • Terkini

  Wanita Dakwa Dianiaya ASTRO, Sudah Batal Langganan Tapi Bil Datang Lagi

  KISAH pelanggan teraniaya bukanlah satu kisah baharu, sebaliknya ada sahaja kes yang sebegini yang dilaporkan terjadi pada setiap hari.


  Wanita Dakwa Dianiaya ASTRO, Sudah Batal Langganan Tapi Bil Datang Lagi

  Kes yang dialami seorang wanita, Novianti Mohd Zain menjadi viral baru-baru ini dan perkongsiannya mendapat perhatian daripada netizen di luar sana.

  Ceritanya, Novianti sudah membatalkan langganan bulanannya dengan Astro tetapi bil bulan-bulan selepas itu tetap juga datang.

  Menurutnya, pusat khidmat pelanggan Astro sering melengah-lengahkan aduannya sehingga terpaksa membawa hal itu kepada Tribunal Tuntutan Pengguna.


  Hanya selepas dilaporkan, baharulah kesnya dipandang oleh pihak Astro sehingga mereka mengambil keputusan memadamkan bil tertunggak yang telah dihantar kepadanya sebelum ini.

  Di bawah merupakan perkongsian Novianti dan dia mengharapkan kisahnya ini dapat menjadi pengajaran buat individu yang pernah ‘dibuli’ oleh mana-mana peniaga atau syarikat sebelum ini.

  Gunakan hak sebagai pengguna untuk mengelakkan diri kita daripada dianiaya mahupun dibuli pihak kapitalis.

  Sumber: Facebook
  ---------------
  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad