Header Ads

 • Terkini

  Isu Rumah Banglo: Lim Guan Eng Ditahan SPRM

  KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini telah menahan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sekitar jam 6.30 petang di pejabatnya di Tingkat 28, Komtar di Pulau Pinang.


  Isu Rumah Banglo: Lim Guan Eng Ditahan SPRM

  Sebelum penahanan berlaku, beberapa orang pegawai SPRM telah menyerahkan waran tangkap kepada Lim yang sedang mempengerusikan mesyuarat Exco Pulau Pinang di pejabatnya sekitar jam 5.30 petang.

  Menurut EXCO Jawatankuasa Pertanian dan Industri Asas Tani, Pembangunan Desa dan Kesihatan negeri yang juga merupakan Adun Seberang Jaya, Dr Afif Bahardin dalam akaun Twitter yang dimuat naik sekitar jam 5.50 petang tadi, Lim akan dibawa ke ibu pejabat SPRM tidak lama lagi.


  Beliau telah diiringi keluar oleh pegawai SPRM bersama-sama dengan peguamnya, R.S.N.Rayer yang juga merupakan ADUN Sungai Delima.

  Dalam satu kenyataan SPRM bertarikh 25 Mei, agensi pencegahan rasuah tersebut telah melengkapkan siasatan terhadap rumah banglo dan dokumen telah diserahkan kepada Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali.

  SPRM turut berkata satu tindakan undang-undang akan diambil sekiranya Peguam Negara berpuas hati dengan penjelasan dalam siasatan agensi pencegahan rasuah tersebut.

  Waran yang dikeluarkan itu dipercayai berkait rapat dengan pembelian banglo di Jalan Pinhorn yang dibeli di bawah harga pasaran.

  - AstroAwani

  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad