Header Ads

 • Terkini

  Pengalaman Meloyakan Ketika Menikmati Juadah Berbuka Puasa

  SEORANG lelaki mengalami pengalaman meloyakan apabila menemui ulat dalam juadah berbuka puasa yang didakwa dibeli di sebuah bazar Ramadhan di Kedah.

  Video dan gambar yang dimuat naik oleh pengguna Facebook Alias Ismail itu telah dikongsikan ribuan netizen sebaik ia dimuat naik. Menerusi video tersebut dapat dilihat, terdapat ulat yang bergerak-gerak pada ikan yang dibelinya.

  Pengalaman Meloyakan Ketika Menikmati Juadah Berbuka Puasa

  (Assalamualaikum kawan-kawan Facebook semua. Sebelum itu, saya ingin meminta maaf andai video saya ini tidak menyenangkan mana-mana pihak. Motif viral saya pada video ini bukan nak menjatuhkan peniaga melayu di luar sana. Cuma sekadar perkongsian pengalaman saya sebagai seorang pembeli.

  “Maksud pembeli di sini, saya membeli dengan wang, bukan saya ambil secara percuma. Bila sebut wang ini, saya sedikit terkilan dengan peniaga yang menjual juadah berbuka di bazar kawasan saya ini.


  “Kenapa saya terkilan? Kawan-kawan semua boleh tengok sendiri video serta gambar yang saya kongsikan ini. Saya tak mahu cakap lebih-lebih. Apa yang saya tahu, taubat lahom saya takkan beli di tempat itu lagi)


  Menurut Alias yang berasa menetap di Taman Bersatu, Kuala Nerang juadah itu baru saja dibelinya petang semalam untuk berbuka puasa justeru dia tidak menyangka boleh ada ulat bersepah-sepah di dalam isi ikan tersebut.

  “Putus selera berbuka tadi. Ikan habis separuh, baru perasan ada ulat di tulang-tulang ikan itu. Kembang tekak,” katanya.

  Walau bagaimanapun apabila netizen memintanya memberitahu lokasi gerai terbabit, Alias enggan mendedahkannya kerana tidak ingin menjatuhkan air muka peniaga tersebut.. selamat berpuasa.

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad