Header Ads

 • Terkini

  UTM Tersenarai Dalam 100 Universiti Terbaik Asia 2016

  Kuala Lumpur: Universiti Teknologi Malaysia (UTM) disenaraikan sebagai antara 100 Universiti Terbaik Asia bagi 2016 oleh Times Higher Education, yang memantau kedudukan 200 universiti terbaik di Asia. Berdasarkan senarai Times Higher Education, UTM berada di tempat ke-70.


  UTM Tersenarai Dalam 100 Universiti Terbaik Asia 2016

  Tiga lagi universiti Malaysia yang mendapat tempat dalam senarai Times Higher Education ialah Universiti Putra Malaysia yang berada dalam kedudukan 121-130, Universiti Sains Malaysia (141-150) dan Universiti Kebangsaan Malaysia (161-170).

  Tiada universiti Malaysia yang disenaraikan antara 100 Universiti Terbaik Asia bagi 2015 oleh Times Higher Education.


  “Data terbaharu ini menunjukkan Malaysia, bersama-sama Thailand dan Indonesia, mempunyai universiti yang mampu menampilkan prestasi berdasarkan penanda aras yang ditetapkan Times Higher Education,” kata Phil Baty, editor penyenaraian Times Higher Education.

  Dalam kaji selidik terbaharu itu, National University of Singapore menduduki tempat pertama dalam senarai itu manakala Nanyang Technological University berkongsi tempat kedua bersama Peking University.

  University of Hong Kong berada di tempat keempat diikuti oleh University di tempat kelima, kata Times Higher Education. — BERNAMA

  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad