Header Ads

 • Terkini

  “Gambar Yang Diviralkan Itu Adalah Gambar Lama” – Md Sukhairi Osman

  Ekoran seorang bapa mengviralkan cerita mendakwa anak perempuan beliau ditampar di kepala oleh seorang ustazah sampai masuk wad, seorang lelaki lain (yang kami kira juga seorang guru) tampil berkongsi cerita yang berlainan versi pula. Ikuti pendedahan lelaki ini.  Assalamualaikum. Semalam, gempar cerita cikgu tampar budak di Batu Gajah. Ramai yang memberikan komen menyalahkan guru semata-mata. Jadi, saya mendiamkan diri saja dan membaca komen-komen yang diberikan.

  Sebenarnya, cerita ini bermula pada hari Selasa lagi. Pelajar tersebut memakai baju yang dikecilkan mengikut body, tudung kecil, dan alis mata diukir.

  Baca: Terima Kasih Ustazah, Tampar Kepala Anak Saya Sampai Masuk Wad

  Cikgu Huslin yang membuat spot check pada masa itu, menahannya dan mengarahkan baju ditetas/dibuka jahitan dan membebel serta kata-kata kesat keluar dari mulutnya. Cikgu Huslin naik marah dan beri penampar yang taklah kuat sangat.


  Hari Rabu, dia tidak hadir ke sekolah. Hari Khamis, pelajar itu datang kembali ke sekolah dan berjumpa dengan Pengetua. Maka dia banyak menjawab dengan Pengetua, tidak seperti budak-budak lain.

  Gambar yang diviralkan itu adalah gambar lama pelajar ini dimasukkan ke wad kerana terjatuh di bilik air di rumahnya dan mendapatkan rawatan doktor.


  Kenyataan mendakwa pelajar itu koma ditampar oleh ustazah Huslin itu adalah tidak benar. Ibu bapanya viralkan kerana tidak berpuas hati dengan Cikgu Huslin dan Pengetua tentang permasalahan disiplin anaknya. Itu ceritanya, tolong forward cerita sebenar. - Md Sukhairi Osman
  ----------
  Walau apa pun, pada pendapat kami, kita tidak tahu cerita mana yang benar. Jika laporan polis telah dibuat, biarlah polis jalankan siasatannya. Dan jika rasa perlu untuk mencari keadilan bawalah kes ini ke mahkamah.

  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad