Terkini

Ada Fashion Jenama 'BERAK' Di Pasaran. Rasa Macam Nak Beli Je...

Ada Fashion Jenama 'BERAK' Di Pasaran. Rasa Macam Nak Beli Je... Alamak!... Dengar saja perkataan berak, masing-masing mesti dah terbayang benda-benda yang menjijikkan. Memang tak kan terlepas daripada bayangan-bayangan liar bermain di dalam minda. 


Ada Fashion Jenama 'BERAK' Di Pasaran. Rasa Macam Nak Beli Je...

Perkataan 'berak' ni is the last thing we want to hear terutama sekali bila kita tengah makan. Boleh buat bergaduh jugaklah kalau sebut perkataan ni sedang kita enak menjamu selera.

Tapi, tanggapan jijik terhadap perkataan 'berak' mungkin akan berubah buat selama-lamanya selepas ini.

Perkenalkan BERAK, satu jenama fesyen street wear moden untuk anak muda.

Fashion Jenama 'BERAK'

Lepas tengok muka cantik gadis model yang memperagakan hoodie BERAK ni, rasa geli serta-merta hilang. Kan? =P

Tapi, tanggapan jijik terhadap perkataan 'berak' mungkin akan berubah buat selama-lamanya selepas ini.


Perkenalkan BERAK, satu jenama fesyen street wear moden untuk anak muda.

Kami rasa, owner jenama ni memang sengaja letak nama 'BERAK' dan dia tahu apa maksud sebenar perkataan ni. Bila tengokkan pada tagline, memang sah dia tahu.

Fashion Jenama 'BERAK'

Kalau macam tu, adakah bermakna BERAK ini merupakan jenama pakaian tempatan?

Hasil carian kami di Instagram, jenama BERAK ini rupa-rupanya berasal dari negara jiran kita iaitu Indonesia. Jadi, memang tak mustahil jika si pemilik jenama ini tahu apakah maksud sebenar perkataan 'berak'.

Fashion Jenama 'BERAK'

Jujur kami cakap, fesyen modern indie yang diketengahkan jenama BERAK ini boleh tahan cantiknya. Memang sesuai dipakai oleh anak muda hipster zaman sekarang.


Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

No comments