Header Ads

 • Terkini

  Selebriti Pakistan Jadi Mangsa ‘Pembunuhan Maruah’ Abang Sendiri

  Islamabad: Selebriti media sosial Pakistan, Qandeel Baloch, menjadi mangsa terbaru ‘pembunuhan maruah’ apabila dibunuh abangnya. Polis berkata, pelakon yang juga model berusia 26 tahun itu dibunuh oleh abangnya, Wasim, di daerah Multan.


  ‘Pembunuhan Maruah’ Selebriti Pakistan Jadi Mangsa Abang Sendiri

  “Dia dicekik hingga mati. Kami percaya ia pembunuhan kerana maruah dan kami sudah melancarkan gerakan untuk menangkap Wasim. Dia melarikan diri selepas kejadian,” kata Ketua Polis Daerah, Azhar Akram.

  Nama sebenar mangsa ialah Fouzia Azeem dan dia memilih nama samaran Qandeel Baloch selepas membabitkan diri dalam bidang modeling.

  Menurut polis, Qandeel sebelum ini diberi amaran supaya meninggalkan bidang berkenaan kerana keluarganya tidak gembira dengan gambarnya di media sosial yang dianggap memalukan mereka.


  Ancaman itu menyebabkan dia meminta bantuan polis supaya memberi perlindungan kepadanya.

  Fouzia Azeem

  Dia juga pernah beberapa kali menyuarakan hasrat untuk berkahwin dengan bekas jaguh kriket yang kini tokoh pembangkang Pakistan, Imran Khan. - Agensi


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad