Header Ads

 • Terkini

  Padah Ahli Perniagaan Hina Kematian Datuk Dr. Haron Din

  JOHOR BARU - Seorang ahli perniagaan direman selama tiga hari kerana didakwa menghina Islam berkaitan kes kematian Mursyidul Am PAS, Datuk Dr Haron Din.


  Haron Din

  Suspek berusia 69 tahun itu ditahan kerana mengeluarkan komen sensitif di laman Facebook menggunakan nama Ong TK.

  Permohonan untuk mendapatkan perintah remah terhadap suspek diserahkan kepada mahkamah majistret dekat sini oleh Jabatan Siasatan Jenayah Komersial polis Johor pada pagi Selasa.

  Pendaftar mahkamah Faridatul Farrah Mohd Shukri mengeluarkan perintah tahanan reman selama tiga hari bermula pada Selasa.

  Suspek ditahan di Menglembu dekat Ipoh, Perak pada Isnin sebelum dibawa ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor kira-kira pukul 5 petang hari yang sama.  Dua lagi suspek ditahan atas sebab yang sama bagaimanapun dibebaskan selepas majistret Noor Aisyah Ahmad menolak permohonan polis untuk mereman mereka.

  Dua lelaki berkenaan, seorang berusia 62 tahun dan seorang lagi merupakan perunding komunikasi strategik berusia 50 tahun, ditahan di Bandar Utama dan Shah Alam pada pagi Isnin.

  Mereka disiasat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

  Sumber: mStar


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad