Header Ads

 • Terkini

  SPRM Sahkan Tiada Unsur Rasuah Dalam Pemacu Pena TMJ

  PETALING JAYA - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan telah selesai meneliti kandungan pemacu pena (pendrive) yang diserahkan oleh Menteri Belia Dan Sukan, Khairy Jamaluddin Jumaat lalu.


  SPRM Sahkan Tiada Unsur Rasuah Dalam Pemacu Pena TMJ

  Menurut kenyataan SPRM pada Isnin, hasil penelitian terhadap isi kandungan pendrive itu didapati ianya tidak mengandungi sebarang unsur rasuah mengikut Akta SPRM 2009.

  "SPRM akan menghantar satu laporan mengenai siasatan kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dalam tempoh terdekat ini bagi proses penambahbaikan dan tindakan persatuan itu khususnya mengenai isu-isu teknuikal yang telah dibangkitkan," jelas Pengarah SPRM, Datuk Azam Baki dalam kenyataan tersebut.


  Pada Jumaat lalu, Khairy menyerahkan pemacu pena dan senaskah salinan kandungan laporan setebal 279 muka surat kepada pengarah SPRM untuk membolehkan siasatan lanjut dijalankan.

  Khairy berkata, pendrive serta naskah yang diserahkan itu merupakan bahan asal sepertimana yang diterimanya daripada Tengku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim pada 26 Ogos lepas.

  Sumber: mStar


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad