Header Ads

 • Terkini

  TMJ Serah Pendrive 'Kontroversi FAM', Esok KJ Buat Pendedahan

  KUALA LUMPUR – Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin akan membuat pengumuman mengenai isi kandungan dalam pemacu pena atau pendrive yang diserahkan oleh Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim, esok.


  TMJ Serah Pendrive 'Kontroversi FAM', Esok KJ Pendedahan Dibuat

  Beliau berkata, berdasarkan bacaannya sejak pendrive kontroversi itu diterima baru-baru ini, ia banyak berkisar soal teknikal dalam bola sepak Malaysia serta Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

  Khairy memberi jaminan jika ia mempunyai unsur dan bukti penyelewengan atau ketirisan, pihaknya sendiri akan menyerahkan sendiri kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

  “Ia adalah dokumen teknikal bola sepak berkenaan FAM, pasukan kebangsaan, sistem kejurulatihan.

  Baca: “Rahsia Penyelewengan FAM Di Dalam Pendrive Ini” - TMJ


  “Ia bukan satu dokumen yang menyentuh soal penyelewengan keseluruhannya dan saya masih perlu teliti (semua kandungan).

  “Saya sendiri akan serah jika ada bukti penyelewengan kepada SPRM.

  Baca: “SPRM Mahu Siasat FAM Atau Pemberi Maklumat?” – TMJ

  “Takkan perlu untuk kita hantar maklumat teknikal mengenai corak permainan pasukan kebangsaan kepada mereka (SPRM),” katanya ketika ditemui selepas merasmikan mesyuarat UMNO Bahagian Bandar Tun Razak, di sini, semalam.

  Baca: Isu Rahsia Rasuah 30 Tahun Dalam Pendrive, FAM Akan Hubungi TMJ

  Khairy sebelum ini menjelaskan beliau memerlukan masa untuk membaca semua dokumen yang terkandung dalam pemacu itu yang diserahkan oleh Tunku Ismail.

  Ia didakwa mengandungi maklumat mengenai ketirisan dan salah laku dalam Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM). Sumber: BH Online


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad