Header Ads

 • Terkini

  Budak 3 Tahun Selamat Dalam Dakapan Mayat Bapa Dalam Runtuhan

  China, 11 Okt - Seorang kanak-kanak berusia tiga tahun ditemui selamat selepas terperangkap selama 12 jam dalam runtuhan bangunan di China yang menyebabkan sekurang-kurangnya 22 maut.


  Kanak-Kanak 3 Tahun Ditemui Selamat Dalam Dakapan Mayat Bapa

  Lebih memilukan, kanak-kanak itu ditemui oleh penyelamat dalam keadaan didakap erat oleh mayat bapanya yang bertindak sebagai pelindung.

  Menurut laporan, penyelamat percaya bahawa Wu Ningxi terselamat dari runtuhan itu kerana dilindungi oleh mayat bapanya yang bertindak sebagai pelindung dari satu serpihan besar dalam kejadian runtuhan tragis yang berlaku di bandar Wenzhaou.

  Keadaan selepas runtuhan di bandar Wenzhaou.
  Keadaan selepas runtuhan di bandar Wenzhaou.  

  Ibu Wu juga dilaporkan mati dalam kejadian itu dan dijumpai dalam kawasan ruang tamu rumah, tidak jauh dari kawasan dua beranak itu ditemui .

  Wu ditemui dalam serpihan bangunan enam tingkat itu 12 jam selepas kejadian. Setakat ini, hanya enam orang berjaya dikeluarkan dengan selamat dari serpihan tersebut.


  Tidak dapat dipastikan berapa ramai yang terlibat dalam insiden itu namun kerja menyelamat masih lagi diteruskan.

  "Kanak-kanak itu ditemui masih hidup kerana bapanya guna badan untuk sediakan ruang bagi anak perempuannya." kata seorang penyelamat.

  Wu ditemui dalam dakapan mayat bapanya.
  Wu ditemui dalam dakapan mayat bapanya.

  Wu diberikan rawatan kecemasan sebaik sahaja diselamatkan selepas 12 jam terperangkap.
  Wu diberikan rawatan kecemasan sebaik sahaja diselamatkan selepas 12 jam terperangkap.

  Sumber : Mirror


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad