Header Ads

 • Terkini

  Setelah Hilang Setahun Di Madinah, Nor Azimah Kembali Ke Tanah Air

  "Saya tidak pasti apa yang berlaku kepada dia selama setahun lebih menghilang di Madinah. "Dia tidak banyak berbicara ketika saya mengambil dia di KLIA," kata Ibrahim Abdul Rahman ketika bercakap mengenai kepulangan anaknya Nor Azimah, 32, ke tanah air semalam.


  Setelah Hilang Setahun Di Madinah, Nor Azimah Kembali Ke Tanah Air

  Ibrahim berkata buat masa ini Azimah memerlukan masa untuk bertenang sebelum menceritakan kejadian sebenar selama menghilang di Madinah.

  "Saya mengucapkan rasa syukur ke hadrat Ilahi kerana Azimah selamat pulang ke tanah air," kata Ibrahim, 55.

  Baca: Jemaah Umrah Malaysia Hilang di Madinah Sejak Dua Minggu Lalu

  Nor Azimah, dilaporkan hilang di Madinah, Arab Saudi pada 19 Dise,ber 2015 ketika mengerjakan umrah bersama bapa dan ibunya.

  Ibrahim berkata dia hanya mengetahui kepulangan dan ketibaan anaknya di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) melalui WhatApps rakannya pada 3 petang semalam.

  Setelah Hilang Setahun Di Madinah, Nor Azimah Kembali Ke Tanah Air

  "Sejurus selepas itu, saya terus ke KLIA mengambil Azimah. Dia berada dalam keadaan sihat tetapi stres," kata Ibrahim ketika dihubungi Bernama di rumahnya di Shah Alam.

  Baca: Jemaah Umrah Nampak Azimah Pengsan Berdekatan Masjid Nabawi

  Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada pihak Konsul Malaysia di Jeddah dan pihak keselamatan Arab Saudi kerana berusaha mencari anaknya.


  "Terima kasih kepada semua yang pihak yang terlibat menguruskan perjalanan anak saya dari Madinah ke Malaysia," katanya.

  Baca: Azimah hubungi rakan tanya cara kahwini warga Arab sebelum hilang

  Nor Azimah tiba di KLIA pada kira-kira 12 tengah hari semalam menaiki pesawat MAS dari Jeddah.

  Kepulangan Nor Azimah disahkan oleh Konsul Jeneral Malaysia di Jeddah, Mohamad Ali Selamat yang berkata Nor Azimah ditemui pada 13 Disember.

  Pihak berkuasa Arab Saudi kemudian menghubungi Pejabat Konsul Jeneral.

  - Bernama


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad