Header Ads

 • Terkini

  Raja Bomoh Diburu Kerana ‘Pagar Malaysia’ Dari Ancaman Korea Utara

  Kuala Lumpur – Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) dan polis giat mengesan Ibrahim Mat Zin atau dikenali sebagai `Raja Bomoh’ yang dikatakan ‘memagar’ Malaysia daripada ancaman negara asing khususnya Korea Utara.


  Raja Bomoh Diburu Kerana ‘Pagar Malaysia’ Dari Ancaman Korea Utara

  Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki, berkata polis menjejaki bomoh berkenaan sejak Isnin lalu kerana disifatkan merosakkan imej Islam.

  “JAWI dan PDRM (Polis Diraja Malaysia) sedang berusaha menjejaki Bomoh (Ibrahim) sejak Isnin lagi untuk menangkap dan mendakwa beliau yang merosakkan imej Islam,” katanya menerusi akaun Twitter rasminya, hari ini.


  Semalam, Asyraf Wajdi mengingatkan orang lain supaya tidak menyebarkan upacara dilakukan Ibrahim yang dikatakan ‘memagar’ Malaysia daripada ancaman negara asing khususnya Korea Utara.

  Katanya, tindakan menyebar luaskan tindakan lelaki berasal dari Teluk Intan itu secara tidak langsung mempromosikan perlakuannya seperti dimahukan supaya menjadi popular. – BH Online

  Saksikan Video di bawah:  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad