Header Ads

 • Terkini

  “8 Halaman Al-Quran Kosong Bukan Salah Cetak Tapi 'Hilang”— Pegawai MAIJ

  Seorang pegawai majlis agama Islam Johor (MAIJ) percaya lapan halaman al-Quran yang ‘kosong’ bukan kerana salah cetak.


  “8 Halaman Al-Quran Kosong Bukan Salah Cetak Tapi 'Hilang”— Pegawai MAIJ
  Paparan menunjukkan halaman al-Quran yang kosong walaupun naskhah itu dikatakan telah dikhatam enam pelajar tahfiz. — Foto ihsan Facebook/Adam Aliman

  Abdul Latif Juffri berkata naskhah itu dikhatam beberapa kali dan ditandatangani enam pelajar tahfiz sebagai bukti pembacaan, lapor Harian Metro.

  “Menguatkan hujah mengenai kejadian itu adalah al-Quran berkenaan juga sering dibaca anak murid sekolah abang saya, malah mereka juga khatam dengan al-Quran sama.

  “Namun ketika itu tidak berlaku kehilangan kandungan muka surat dalam naskhah kitab suci berkenaan hinggalah disedari pada Syawal lalu,” katanya.

  Beliau berkata halaman yang kosong itu membabitkan empat surah dan disedari mereka 13 beradik pada sambutan Aidilfitri ini.


  Katanya, mereka mengadakan marhaban dan tahlil di rumah keluarga di Kampung Parit Ismail, Parit Yaa’ni, Batu Pahat 25 Jun lalu.

  Menolak andaian silap cetak sebagai punca, beliau percaya kejadian itu sebagai petunjuk kepada manusia semakin hampir akhir zaman.

  Sumber: Projek MMO


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad