Header Ads

 • Terkini

  Inilah 10 Iklan Ramadhan / Raya 2017 Yang Mendapat Tontonan Tertinggi Di Youtube Setakat Ini

  Nampaknya pada tahun ini iklan Ramadhan dan Raya semakin perhatian orang ramai khususnya pengguna media sosial. Jika dulunya iklan-iklan ini sering diperlihat di televisyen namun pada tahun ini hampir kesemua syarikat ternama mula melepaskan iklan di Youtube terlebih dahulu.  Berpandukan bilangan tontonan di Youtube berdasarkan kempen Ramadhan dan Hari Raya yang bakal tidak lama lagi, berikut merupakan 10 senarai iklan yang paling berjaya mencuri perhatian orang ramai.

  1. Goodbye Good Buy – Mudah.my  2. #MakKata – Celcom  3. Dutch Lady Berkat Susu & Sahur – Dutch Lady  4. Raya, the Traveloka Way – Traveloka Malaysia  5. Foldovers™ Are Back At McDonald’s®! – McDonald’s  6.Raya Bersama Lazada dengan VR – Lazada  7. Snickers Memahami – Snickers  Expedia Ramadan 2017: Cravings – Expedia  9. Naelofar Hijab Raya 2017 – #NHTrueLove (TRUE LOVE)  10.Mulakan dengan yang baharu – Samsung  Jelas dapat dilihat iklan yang menyertakan elemen kekeluargaan, kenangan masa lalu, lagu yang catchy dan sinematografi yang mantap antara yang membuatkan 10 iklan ini berjaya mengutip bilangan tontonan tertinggi di Youtube. Tidak dilupakan juga faktor pengeluaran iklan yang awal khusus buat tontonan penonton.


  Adakah iklan yang paling juara dihati anda tersenarai di dalam senarai ini? Kami berminat untuk tahu iklan Hari Raya yang manakah anda suka pada tahun ini.


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad