Header Ads

  • Terkini

    Sibuk Nak Masuk Kereta Minta Tolong Panggil Polis, Rupanya Dia Penyamun

    Pada jam 3 petang tadi, kebetulan lalu di sekitar kawasan Taman Dagang Jaya, berhampiran dgn Pejabat Adun Lembah Jaya AMPANG, Hj. Kassim. Nampak sekumpulan Bangladesh lebih kurang 10-15 orang sibuk kejar orang MELAYU dgn bawak kayu nak pukul mamat ni.


    Sibuk Nak Masuk Kereta Minta Tolong Panggil Polis, Rupanya Dia Penyamun

    Kebetulan bila berhenti kt situ, si Melayu ni sibuk mintak tolong nak masuk kereta aku cakap tolong call polis. Makin bingung plak aku, dah tu aku stop kereta n tanya kt geng bangla ni kenapa nak pukul mamat ni.

    Ada sorang brader melayu sekitar situ tenangkan keadaan n bgtau bangla2 tu jgn kecoh2 n settle kan dkt polis. Lepas 3 minit situ, aku bubuh jilake ni dalam kete sementara tunggu polis sampai. Sekali datang bangla tua dgn kepala berdarah teruk, koyak kepala dia, banjir darah kt muka n badan dia.. Rupanya mamat n 2 orang lagi yg terlepas tu sudah samun n tetak 3 orang bangla tu kt rumah diorang!

    Bila aku tengok 3 orang kepala bangla tu berdarah kena tetak, terus angin satu badan aku, terasa berderau semangat komando aku tengok si mamat melayu ni. Hampir2 aku nak capai rokok dalam beg aku n nk bakar, terus aku teringat ni bulan Ramadhonnnnn.. Dah la bulan puasa, nk raya. Samun n tetak orang yang kerja cari rezeki halal. Kalau ikut hati, nak je aku bagi bangla2 ni pukul sampai lunyai sementara polis datang.


    Lepas tu datang la Special Branch Ampang n gari si jilake ni masuk dalam kereta diorang. Apa yg berlaku dalam kereta tu, aku tak tau. Mungkin SB ni gurau2 manja kot dgn mamat tu sementara tunggu anggota n peronda sampai 😂😂.

    Lepas peronda sampai, diorang check rekod mamat tu rupanya memang dia WANTED kes SAMUN BERSENJATA area AMPANG woi!

    SO SIAPA2 YG DUDUK AMPANG n KAWASAN SEKITAR, SENTIASA lah PEKA n HATI2 SEKELILING ANDA. Sentiasa laa kunci pintu pagar rumah, walaupun kejap. nak masuk kereta terus la kunci kereta tu. 2 ORANG SUSPEK SAMUN BERSENJATA MASIH TERLEPAS!!!
    Kalau ada apa2 berlaku, save la nombor telefon polis di kawasan tempat tinggal anda!

    IPD Ampang Jaya 0342897222

    Itulah dia orang MELAYU kita ni, taknak kerja, malas, last2 jadi penyamun, penyangak, perompak, hisap dadah. Nak amik kesempatan kt orang lain. DUIT NAK, KERJA TAKNAK!

    Oleh: Syazwan 'Wan Ampang' Azmi

    Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

    No comments

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad