Header Ads

 • Terkini

  Siti Kasim Kutip Derma Lawan JAWI di Mahkamah, Ikrar Akan Pertahan LGBT

  KUALA LUMPUR: Siti Kasim menyeru para penyokongnya untuk beramai-ramai menyumbangkan derma bagi membiayai perjuangannya untuk menyaman Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI), dan juga bagi menampung kosnya mempertahankan diri di mahkamah.


  Siti Kasim Kutip Derma Lawan JAWI di Mahkamah, Ikrar Akan Pertahan LGBT

  Siti Kasim menegaskan bahawa beliau akan melawan JAWI berhabis-habisan, dan menyeru rakyat Malaysia untuk turut menyokong perjuangannya itu.
  "Kita jangan benarkan sesiapa pun untuk menunjukkan kekuatannya hanya kerana mereka ingat mereka boleh melakukannya," tegas Siti Kasim.

  Siti Kasim telah dihadapkan ke Mahkamah Majistret Kuala Lumpur pada 23 Jun lepas dan didakwa atas tuduhan "menghalang tugas penjawat awam" di bawah Seksyen 186 Kanun Keseksaan.


  Pada April tahun lepas, Siti Kasim dikatakan telah menghalang pegawai penguatkuasa JAWI menjalankan tugas semasa JAWI mengadakan serbuan di satu acara mak nyah di Hotel Renaissance, Kuala Lumpur.

  Siti Kasim berikrar di hadapan pihak media bahawa beliau akan terus mempertahankan hak LGBT. "Saya takkan mengalah dan akan teruskan apa yang selalu saya buat; pertahankan hak semua orang bukan sahaja komuniti LGBT, tetapi komuniti yang lain juga.

  Baca: Siti Kasim Didakwa Kerana Menghalang Proses Keadilan Ketika Serbuan JAWI

  Semua orang harus berani pertahankan hak mereka," ikrar Siti Kasim. "Kita harus berhentikan tindakan ini. Bagi saya serbuan ini satu tindakan menyalahi undang-undang terhadap komuniti mak nyah!" tegas beliau.

  Sumber : Bernama


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad