Header Ads

  • Terkini

    Orang Utara Ingin Menampar “Berjemaah” Barisan Pelakon Mak Cun Kerana...

    Memang tidak dapat disangkal lagi, drama bersiri Mak Cun sememangnya menghiburkan sehingga ia menjadi fenomena di kalangan penonton. Malangnya, tak semua meminati drama berkenaan, malah ada yang menyuarakan rasa kurang senang mereka menerusi laman mikro Twitter berhubung loghat barisan pelakonnya yang disifatkan terlalu berlebihan.


    Orang Utara Ingin Menampar “Berjemaah” Barisan Pelakon Mak Cun Kerana...

    Orang Kedah semua rasa nak tampaq dia, kata netizen. Amboi, marah benar tu sampai nak tampar Mak Cun. Bukan itu sahaja, mereka rasa ‘tertekan’ dengan gaya Mak Cun yang dikatakan ‘syok sendiri’ dan menjengkelkan. Aku harap bukan aku sorang je rasa Mak Cun ni syok sendiri dan annoying, katanya.


    Lebih parah, ada pihak yang menganggap barisan bintang drama berkenaan seperti mempermainkan dan menghina loghat negeri utara itu hingga menyinggung perasaan anak jati negeri terbabit.

    Kita ni dok tahan ja depa cakap lagutu. Seolah-olah memperkotak-katikkan loghat kita.

    Kami putuskan untuk tampar Mak Cun berjemaah,” tulisnya.




    Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

    No comments

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad